head
2183026 810x458 75f08
Cumartesi, 18 Mayıs 2024

 

14. Gazipaşa Tarım Fuarı, kapılarını ziyaretçilere açtı...

Tarıma dayalı köklü bir geçmişi bulunan ve sahip olduğu geniş coğrafyasında yaygın tarımsal faaliyetlere ev sahipliği yapan Gazipaşa’da 14. Tarım Fuarı düzenlendi.

 

gazipaşa fuarı açıldı 2 4a297

Turfanda sebzecilik ve tropikal meyve üretimi ile bilinen Gazipaşa’da 14. Tarım Fuarının açılışına; Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın yanı sıra İlçe Kaymakamı Orhan Altun, Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz, Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Güner, Tarım Fuar Derneği Başkanı Hüsnü Doğan, siyasi parti ilçe başkanları ve yöneticileri, STK temsilcileri, muhtarlar, meclis üyeleri, çiftçiler ve vatandaşlar katıldı.

 

1 Mayıs Çarşamba günü saat 11.00’de Belediye Fuar alanında ziyaretçilere açılan Tarım Fuarı; Gazipaşa Kaymakamlığı, Gazipaşa Belediyesi, Gazipaşa Tarım, Kültür, Turizm, Eğitim ve Yardım Derneği, Ziraat Odası, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü iş birliğinde düzenlendi.

gazipaşa fuarı açıldı 4 7dcb7

Fuarın açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Başkan Yılmaz ve beraberindekiler fuarda yer alan birbirinden renkli standları ziyaret etti. Başkan Yılmaz, son teknolojiyle donatılmış tarım ekipmanlarını yakından inceledi, esnaflara bol bereketli kazançlar diledi. 4 Mayıs tarihine kadar devam edecek olan fuarda, tarım sektöründeki son teknoloji makine ve ekipmanlar, üreticilere ve vatandaşlara tanıtılmaya devam edecek.

 

BAŞKAN YILMAZ: “GAZİPAŞA BELEDİYESİ OLARAK 2019 YILINDAN BU YANA ÇİÇEĞİMİZDEN NOHUDUMUZA KADAR HEP ÜRETTİK. ÜRETMEYE VE ÖRNEK OLMAYA DA DEVAM EDECEĞİZ.”...

 

gazipaşa fuarı açıldı 5 01b10

Tarım fuarının açılışında konuşan Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Fuarın ilçeye hayırlı uğurlu olmasını diledi. Başkan Yılmaz konuşmasında, “Tarımda verimliliği artırmak, maliyetleri düşürmek ve ürünlerin katma değerini artıracak yöntemleri öğrenmek, ülke tarımının gelişimi ve çiftçimizin kalkınması için oldukça önemlidir. Üreticimizin daha iyi koşullarda üretim yapmalarını ve doğru tarım yöntemlerini kullanmalarını istiyoruz. Bu yıl 14’üncüsünü düzenlediğimiz fuarımızda, yeni tarım teknolojileri ve üretim modelleriyle çiftçimizi buluşturuyoruz. Gazipaşa’mızda yetişen ürünlerin markalaşmasını önemsiyoruz. Hepimizin bildiği gibi geçtiğimiz yıl Gazipaşa Çekirdeksiz Narımızın coğrafi İşaretini almıştık. Cimbiti Yaylası Nohudumuz, Gazipaşa Açık Muzumuz ve daha birçok ürünümüzle ilgili çalışmalarımız da devam ediyor. Biliyoruz ki üretim bizim geleceğimiz. Gazipaşa Belediyesi olarak 2019 yılından bu yana çiçeğimizden nohudumuza kadar hep ürettik. Üretmeye ve örnek olmaya da devam edeceğiz. “Milli ekonominin temeli tarımdır. Tüketici yaşamak iyi değildir. Üretici olalım.” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve minnetle anıyorum. Biz Gazipaşa Belediyesi olarak her zaman Ata’mızın izinde üretim faaliyetlerimizi sürdürmeye ve çiftçimize destek olmaya devam edeceğiz.” dedi.

 

 

 

HABER: Ayten  YILMAZ

Gazeteler