head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, basın emekçilerinin Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlarken özgür basının kamuoyunun doğru, tarafsız bilgilendirilmesi ve işleyen bir demokrasi için vazgeçilmez olduğunu belirtti...

Başkan Uysal, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Uysal, mesajında, basın ve ifade özgürlüğünün korunmasının, çoksesliliğin var olabildiği bir medya ortamının sağlanmasının demokratik toplum yaşamının vazgeçilmezi olduğunun altını çizdi.

Toplumun, haber alma özgürlüğünde olduğu gibi çeşitli hak ve özgürlüklerini ancak basın eliyle kullanabildiğini ifade eden Başkan Uysal, gazetecilerin, bu anlamda, kamusal bir görevi yerine getirirken kamuoyuna karşı da sorumlu olduklarını hatırlattı. Ancak Türkiye’nin binlerce gazetecinin işsiz kaldığı, düşünce ve ifade özgürlüğünün baskı altında olduğu bir dönemden geçtiğine dikkat çeken Başkan Uysal, hal böyleyken dahi gazeteciliğin kendisine yeni mecralar açarak varlığını sürdürdüğünü belirtti. Sosyal paylaşım sayfalarında, internet sitelerinde, internet radyolarında başlayan bir gazeteciliğin bugün yer, zaman ve mekan ayrımı olmaksızın topluma ulaştığını belirten Başkan Uysal, şunları söyledi:

“Her ne kadar gazetecilik gerçekleştiği mecralar anlamında bir değişimi, dönüşümü yaşasa da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Gazeteciler; gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır” sözü güncelliğini korumaktadır. Bu düşüncelerle, zor şartlarda, gece gündüz demeden çalışan ve ne olursa olsun gazetecilikten vazgeçmeyen basın mensuplarını selamlıyor, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günlerini kutluyorum.”

 

 

 

HABER: Halime Yağmur AKDAĞ

Gazeteler