head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 19 Nisan 2024

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizm sektörüne ilişkin umut vaat eden açıklamalar yaptı ve 2021 turizm sezonu hedeflerini açıkladı. Bakan Ersoy, Nisan ayında sezonu başlatmayı planladıklarını söyledi... 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizm sektörüne dair umut dolu açıklamalar yaptı. Ersoy, 2021 turizm sezonunun takvimine ilişkin de bilgi vererek "Nisan ayına doğru önemli mesafe alacağımız sanıyorum. Bizim için kritik eşik vaka sayısının 2 bin 500'ün altına düşmesi. Bu sayının altına düşersek kırmızı hattan çıkmış olacağız. 2021 yılı turizm sezonunu Nisan ayında başlatmayı hedefliyoruz" dedi.

Bakan Ersoy, vaka sayısının kritik eşiğin altına düşmesi durumunda hava trafiğinin de açılacağını vurguladı. İnsanların tatile ihtiyacı olduğunun altını çizen Bakan Ersoy "Şu anda Avrupa ve dünyanın birçok ülkesinde aşılama çalışmaları başladı. Nisan ayına kadar dünyada aşılamanın belli noktaya gelmesi hızla olumlu bir havanın esmesine yol açacak. İnsanların ciddi psikolojik rahatlamaya ihtiyacı var. Bunun yolu da güzel bir yerde, deniz kenarlarında tatil yapmaktır. Dünyanın güzel yerlerini gezmektir" ifadelerini kullandı.

Kovid-19 gölgesinde geçen 2020 turizm sezonunda Türkiye'ye gelen turist sayısı yaklaşık 15,5 milyon. Bakan Ersoy turizmdeki geçmiş zararların telafi edileceğine vurgu yaparak "Türkiye’nin turizmi dünyanın birçok ülkesinden daha az zararla kapattı. Rakip ülkelerde yüzde 88 daralma olmasına rağmen Türkiye’nin yüzde 68 daraldı. Hızlı hareket edersek geçmiş zararlarımızın telafisini de büyük oranda sağlamış olacağız" dedi.

Bakan Ersoy, 2020 yılında turizm sektöründen, Türkiye'nin 11 milyar doların üstünde bir gelir elde ettiğini vurguladı.  

 

 

 

 

 

Alanya Güneşi Haber Merkezi

Gazeteler