head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024

 Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel; Manavgat,Akseki,Gazipaşa,Gündoğmuş yangınlarından sonra ; belediye başkan yardımcıları-müdürleri, belediye araçları ve personeli  ile birlikte Alanya'nın Güzelbağ mahallesine koşturdu...

Yücel yangın alanlarında 7 yorgun yucel 41607

Bütün geceyi ayakta geçiren başkan Yücel,gündüz vakti de  MHP Alanya İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan ve yönetimi ile yangın söndürme alanında canla başla çalıştı... 

Yücel yangın alanlarında 2 7b7e1

Dün akşama kadar kontrol altında olan yangının rüzgar ile birlikte bazı bölgelerde yayılmaya başlandığını belirten Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, "Rüzgarın yön değiştirmesi ve kuvvetiyle Bayır Mahallesi'nde 120'ye yakın evin 100'e yakını kül oldu. Bayırkozağacı Mahallesi ormanlık bölgelerinde ise yangın devam ediyor ama yerleşim alanı dışında. Yine sabah saatlerinde Güzelbağ'a sınırına kadar yangın geldi. Müdahalelerle yerleşim alanlarındaki yangın kontrol altına alındı. Fakat doğu ve batısında yoğunluk var. Rüzgarın hız kesmesiyle yangın da yavaşladı. Amacımız Güzelbağ'ın batı kesimi olan Alara bölgesine yangının geçmesin engellemek. Bunu engellemezsek Okurcalar turizm bölgesine yangının inebileceğini öngörüyoruz." dedi. 

Yücel yangın alanlarında 3 4af88

"BAYIR MAHALLESİNDE 100'E YAKIN EV KÜL OLDU"...

Alanya'da 3 ayrı noktada çıkan orman yangınlarından biri kontrol altına alındı.

Yücel yangın alanlarında 4 d239f

Gündoğmuş ilçesinde 2 gün önce başlayan ve Alanya'ya ulaşan yangın, Güzelbağ ve Bayır Mahallesi'nde etkili oldu. Havadan ve karadan müdahale edilen yangın nedeniyle Bayır ve Güzelbağ mahalleleri tahliye edildi.

Yücel yangın alanlarında 5 5f562

Güzelbağ Mahallesi'ne ulaşan yangın havadan ve karadan müdahaleyle kısmen kontrol altına alındığı öğrenildi. Güzelbağ'da ilk belirlemelere göre 5 evin yangından etkilendiği öğrenildi.

Yücel yangın alanlarında 6 57aff

Öte yandan Konaklı bölgesindeki Yeniköy Mahallesi'nde gün içinde yangın çıktı. Güzelbağ'daki bazı ekipler, Yeniköy Mahallesi'ne yönlendirildi.

Yücel yangın alanlarında 9 alanya belediye aracı 5ab7d

Sabah saatlerinde Sapadere bölgesinde çıkan yangın ise ekipler tarafından söndürüldü.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, gazetecilere yaptığı açıklamada Gündoğmuş bölgesinde sınırları içine yangının yerleşim alanlarına girmemesi için mücadele ettiklerini söyledi.

Yücel yangın alanlarında 14 2f4b8

Dün akşama kadar kontrol altında olan yangının rüzgar ile birlikte bazı bölgelerde yayılmaya başlandığını belirten Yücel, "Rüzgarın yön değiştirmesi ve kuvvetiyle Bayır Mahallesi'nde 120'ye yakın evin 100'e yakını kül oldu. Bayırkozağacı Mahallesi ormanlık bölgelerinde ise yangın devam ediyor ama yerleşim alanı dışında. Yine sabah saatlerinde Güzelbağ'a sınırına kadar yangın geldi. Müdahalelerle yerleşim alanlarındaki yangın kontrol altına alındı. Fakat doğu ve batısında yoğunluk var. Rüzgarın hız kesmesiyle yangın da yavaşladı. Amacımız Güzelbağ'ın batı kesimi olan Alara bölgesine yangının geçmesin engellemek. Bunu engellemezsek Okurcalar turizm bölgesine yangının inebileceğini öngörüyoruz." dedi.

Yücel yangın alanlarında 10 ec669

2500 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ...

Yangın öncesi iki mahalleyi boşalttıklarını anlatan Yücel, yazlıkçılarla birlikte yaklaşık 2 bin 500 kişinin tahliyesini gerçekleştirildiğini belirtti.

Yücel yangın alanlarında 13 1cdc9

Bazı vatandaşları yurtlara yerleştirdiklerini ancak bölgede genelde ikinci ev olduğu için sıkıntı yaşanmadığını dile getiren Yücel, "yangına müdahalede 5 helikopter 3 uçağımız vardı. Bölge dağlık ve engebeli olduğu için uçaklarımız o bölgede kullanamadık. Sadece helikopter ile müdahale edildi. Şuanda 100'e yakın arazöz itfaiye araçları ve iş makineleriyle kontrolü elimize almak için elimizden geleni yapıyoruz. Tehlikede daha geçmiş değil." ifadelerini kullandı.

Yücel yangın alanlarında 11 c913b

Yücel, Yeniköy Mahallesi'nde ve Sapadere bölgesinde de yangın çıktığını belirterek Sapadere'dekini kontrol altına alındığını belirtti.

Yücel yangın alanlarında 15 541e1

İnsanların can ve mal güvenliği için çalıştıklarını anlatan Yücel, "Yangına kontrollü şekilde hakim olmaya çalışıyoruz. En iyi tarafı yerleşim alanlarında yangın kontrol altında. Yangının Alara bölgesine inmemesi için mücadeleye devam edeceğiz." diye konuştu.

Yücel yangın alanlarında 8 kaymakam 5a3b4

Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer ise Gündoğmuş'tan Alanya ilçesine gelen alevlerden dolayı Güzelbağ'ı sabah saatlerinde tahliye etmek zorunda kaldıklarını belirtti. Vatandaşları sağ salim tahliye ettiklerini ve şuan için herhangi bir sıkıntı olmadığını ifade eden Ürkmezer, "Bizim için önemli olan önce can ve mal güvenliği. Orman İşletme ve Büyükşehir Belediyemizin itfaiyeleri şuanda çalışıyorlar. Karadan ve havadan müdahaleler sürüyor. Sabahki duruma göre şuanda daha iyiyiz." dedi.

Yücel yangın alanlarında 16 41ad5

"Manavgat'ta bulunan koordinasyon merkezindeki bakanlarımızın talimatı ve valimizin koordinasyonunda burada da belediyemiz ile işbirliği içerisinde bu afetin altından kalkmaya çalışıyoruz." diyen Ürkmezer, şöyle konuştu: "Şuana kadar ekiplerimiz gerçekten iyi çalıştılar. İnşallah en kısa zamanda devletimizin desteğiyle buradaki yangının hep beraber altından kalkacağız. Sizde görüyorsunuz vatandaşlarımız cansiperane bir şekilde elini taşın altına koyuyor. Her bir görevli hangi kurum olursa olsun çok iyi şekilde çalışıyor. Vatandaşlarımız buraya gelmek istiyorlar ama gelmelerini gerektirecek bir durum söz konusu değil. Ekiplerimiz çalışıyorlar. Burada herhangi bir şeye ihtiyaç yok." şeklinde konuştu. 

Yücel yangın alanlarında 13 erzak 3c1e4

 

 

 

 

 

HABER: İbrahim AKDAĞ

 

 

 

 

Gazeteler