head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

İYİ Parti Alanya İlçe Başkanı Alper Arıkan, yangınlara yeterli müdahallerin yapılamadığını ifade ederken, "siyaset değil durum tesbiti yapıyoruz" dedi...

yy 1 f97ec

İYİ Parti Alanya İlçe Başkanı Alper  Arıkan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
" Alanya Güzelbağ, Gündoğmuş, Manavgat ve Akseki bölgelerimizde ve ülkemizin bir çok yerinde maalesef yangınlar şiddetli bir şekilde devam etmektedir.
Teşkilatımızda oluşturduğumuz Acil Durum Komisyonumuzda da gece gündüz yangın bölgeleri ile ilgili bilgi akışı sağlayıp, karınca misali yangın bölgelerine yardım etmeye çalışıyoruz.
Ancak hava şartlarınında etkisi ile yangınlar hızla yayılmakta. Maalesef ki bir çok mahallemizi de tamamen yok ettiğini gözlemlemekteyiz. Yangın bölgelerine yapmış olduğumuz ziyaretlerde belediyelerimizin ve Orman İdaresinin tüm ekiplerinin özverili ve can siperane bir şekilde mücadele ettiğini de gözlemliyoruz, hatta sivil halkın da adeta ateşin içine korkusuzca girerek mücadeleleri de milletimizin birlik ve beraberlik konusunda ki azmini ve vatanperverliğini gözler önüne seriyor.
Bu konuda zaten birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz zamanlar olduğunu hep birlikte ortaya koyuyoruz. Ancak gerek arazi şartları ve arazinin genişliği açısından ekiplerin sadece yangının yerleşim alanına yaklaşmasının süresini uzatabilecek durumda olduğunu, 6 gündür kontrol altına alınamayan yangınlardan da anlayabiliyoruz. Sadece söndürülmek için zaman kazanıyoruz ama zaman kazanırken köylerimizin yanıyor olduğunu görmek te içimizi yakıyor. Beklenen hava müdahalesi maalesef yapılmıyor.

yy 2 59a43

Gündoğmuş yanıyor müdahele yok, ilgilenen yok, adeta kaderine terk edilmiş durumda. Hani biz büyük bir devlettik, hani nerdesiniz? Nerede yangın söndürme uçaklarımız, nerede hava araçlarımız? Ciğerlerimiz yanıyor.
Kimse bize siyaset yapmayın demesin, siyaseti biz yapmıyoruz biz durum tespiti yapıyoruz.
Siyaseti köylerimiz göz göre göre yanarken çay dağıtanlar yapıyor. Siyaseti ciğerlerimiz yanarken yeterli müdahele yapılamamışken dalga geçer gibi “En hızlı yangına müdahele eden ülkeyiz, dünya bizi kıskanıyor” diyenler yapıyor.
Daha söyleyecek çok sözümüz var ama yangından zarar gören vatandaşlarımıza olan saygımızdan, üzüntümüzden dolayı ve önceliğin yaraların milletçe sarılması olması sebebiyle susuyoruz. Genel Başkanımızın da ifade ettiği gibi, orman yangınlarına sebep olanların terör suçundan yargılanacağı bir sistemin de hükümetin acilen yürürlüğe koymasını buradan ifade ediyorum. Hemşerilerimize sabırlar diliyorum, geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Yüce Allah’a dua ediyorum, İnşallah yaraları birlikte saracağız."

yy 3 82af0

 

 

 

 

 

HABER: Ayten YILMAZ

Gazeteler