head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus vatandaşlarının diğer ülkelerde yaşayan yakın akrabalarıyla ilgili önemli bir kararı imzaladı... 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus vatandaşlarının diğer ülkelerde yaşayan yakın akrabalarının vize almasını kolaylaştıran yeni yasayı imzaladı. Putin, Rus vatandaşlarının yabancı ülkelerde yaşayan yakın akrabalarının yanı sıra Rusya’ya çalışmak veya okumak için gelenler için vize almayı büyük ölçüde kolaylaştıracak yeni yasayı imzaladı.

PUTIN 2 c1bf6

Rusya hükümeti tarafından hazırlanan yasa, Rus vatandaşlarının yurt dışından gelecek akrabalarına davetiyeye gerek duyulmadan uzun süreli özel vize verilmesini mümkün kılarken, akraba olarak nitelendirilen kategoride eşler, çocuklar, tam veya üvey erkek ve kız kardeşler ile Rus vatandaşı olan çocukların büyükbaba ve büyükanneleri de bulunuyor.

Bu kategorideki yabancı vatandaşların vizelerinin geçerliliği bir yıla çıkarılırken, yabancıların daha önce her 180 günlük süre içerisinde 90 günü geçmemesini içeren kalış süresi kısıtlamaları da iptal edildi.

Buna göre Rus vatandaşlarının yabancı akrabaları, sahip oldukları bir yıllık vize süresi içinde istediği kadar ülkede kalabilecek. Putin tarafından imzalanan yasada, Rus vatandaşının yakın akrabası olan yabancıların ciddi bir hastalık veya ölüm nedeniyle Rusya topraklarında üç aylık kalışına izin verilirken, yabancı vatandaşın Rusya sınırlarında sağlık tedavisini bir yıl içerisinde tamamlayabilmesine izin verilecek.

Rus vatandaşlarının Türkiye‘deki akrabalarını da ilgilendiren yasa, 1 Eylül 2021 tarihi itibariyle yürürlüğe girecek.

PASAPORT TÜRK VE RUS cc9a0

TURİST VİZESİ 1 AYDAN 3 AYA ÇIKARTILDI... 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkeyi ziyaret etmek isteyen yabancıların turistik vize başvuru prosedürlerini basitleştirecek yeni yasayı imzaladı.

Kremlin resmî internet sayfasında yayınlanan belgede, Rusya’yı ziyaret etmek için turist vizesine başvuran yabancıların otel rezervasyonu olması kaydıyla 6 aya kadar süreye sahip turist vizesi alabileceği belirtildi.

Buna göre şu ana kadar bir ay süreyle verilen turistik vizeleri için başvuru yapan yabancılar, Rus Federal Tur Operatörleri veri tabanına kayıtlı otellerde rezervasyon yaptırarak altı ay süreli turistik vize sahibi olabilecek.

.

 

 

 

 

 

 

 

KAYNAK: Ajanslar

 

 

Gazeteler