head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024

 

Gelecek Partisi Alanya İlçe Başkanı Av.Mevlüt Çakan Alanya Belediyesi Meclis Üyelerine hitaben bir açık mektup yayımladı... 

Yayımlanan Mektupta Belediye Meclis Üyelerinin Belediye Kanunun kendilerine vermiş olduğu yetki ile yaklaşan bayram tatili için alınacak önlemlerin meclis gündemine taşımalarını istedi

BAŞKAN Çakan, mektupta şu ifadeleri kullandı:

"Malumunuz olduğu üzere 09-12 Temmuz tarihleri arasında mübarek Kurban Bayramını idrak edeceğiz. Turizm sezonunun yoğun dönemi olması ve bayram tatili sebebiyle Alanya’da kısa bir dönem nüfus yoğunluğu yaşanması beklenmektedir. Bayram tatilinin uzaması halinde bu yoğunluk daha da artacaktır. Bu sebeple Belediye Zabıta, Emniyet ve Jandarma ekipleri yoğun bir mesai geçireceklerdir. Geçen yıl Kurban Bayram tatilinde Alanya hoş olmayan ve turizmi olumsuz yönde etkileyecek görüntülere sahne olmuştur. Park, refüj, sahil ve yeşil alanlarda yatan uyuyan konaklayan kişiler için bir önlem alınmadığından çaresizce izlemekten başka bir şey yapılmamıştır.

 gelecekten açık mektup 2 b1396


Marka bir şehir olmak için mücadele eden Alanya’nın tekrar bu manzaralara sahne olmaması, şehir imajı ve marka değerine zarar gelmemesi için bir takım önlemlerin alınması gerektiği aşikardır. Bu önlemler yaptırımı olan kurallar olduğu gibi, gelen misafirleri bilgilendirici ve yönlendirici tedbirler olmalıdır. Bu sebeple aşağıdaki tedbir önerilerinin belediye meclisinde görüşülmesi gerekmektedir.

1-Şehrimize gelen misafirlerimizi rezervasyon ve şehir kuralları konusunda bilgilendirici, uyarıcı ve yönlendirici duyuruların sosyal medya ve diğer iletişim araçları ile yapılması gerekmektedir.

2- Konaklama sektörünü etkilemeyecek şekilde alternatif konaklama (kamp,karavan vb.) alanlarının arttırılması ve gerekli düzenlemelerin acilen yapılması gerekmektedir.

3-Belediye Emir ve Yasakları Yönetmeliğinin 57.maddesine yeni bir fıkra eklenmelidir.

Birçok turizm şehrinde mesire/kamp alanları dışında bulunan yerlerde yatmak, konaklamak, uyumak yasaktır. Ve bu konuda alınmış bir meclis kararı ve yaptırımları/cezaları vardır. Örneğin Antalya Büyükşehir Belediyesi Belediye Zabıtası Emir Ve Yasakları Tembihnamesi 8.maddesinde bu yasak ve yasağa uymayanlara verilecek para cezası belirlenmiştir. Yine aynı şekilde turizmin yoğun olduğu büyükşehir ve ilçe belediyelerinde aynı yasak ve yaptırımları düzenlenmiştir.

Ancak Alanya Belediye Meclisi tarafından kabul edilmiş Belediye Emir ve Yasakları Yönetmeliğinde böyle bir yasak ya da yaptırım bulunmamaktadır. Alanya Belediye Meclisi tarafından kabul edilen karar ile parklarda “ içki içmek, yüksek sesle şarkı söylemek , müzik çalmak, çamaşır yıkamak ve duş almak yasak” ancak “konaklama amacıyla yatmak yada uyumanın yasak olduğunda dair bir düzenleme bulunmamaktadır. Zabıta ekipleri de parklarda yatıp uyuyanlara değil, kamu düzenini bozanlara Kabahatlar Kanununa göre ceza yazabilmektedir.

Bu eksiklik konusunda 25.07.2021 tarihinde “İttifak Temsilcilerine ve Belediye Meclis Üyelerine” hitaben İlçe Başkanlığımız tarafından bir açıklama yapılmıştır. Ancak hem tarafımızdan yapılan açıklamaya hem de Alanya’da yaşayan hemşehrilerimizin isyanına rağmen Belediye Emir ve Yasakları Yönetmeliği 04.01.2022 tarihinde güncellenmiş ancak bu eksiklik giderilmemiştir.

Temmuz ayında yapılacak olan meclis toplantısında Belediye Kanunu 21.maddesinde tarafınıza vermiş olduğu yetki ile Belediye Emir ve Yasakları Yönetmeliğinin 57.maddesine yeni bir fıkra eklenerek “ Halka açık ve halkın istifadesine mahsus yerlerde, parklarda , çocuk oyun alanlarında, cami ve diğer mabetlerin avlularında, otogarlarda ,refüjlerde, yeşil alanlarda, plajlarda uyumak, yatmak, fazla yer işgal etmek yasaktır” şeklindeki düzenlemenin meclis gündemine alınmasını Alanya’da yaşayan hemşehrilerimiz adına talep ediyorum.

Alanya’nın tanıtımı konusunda bir çok kurum ve kuruluşun emeği ve harcanan kamu parası var. Bir çok kişi turizmden ekmek kazanıyor. Bu emeklerin ziyan olmaması, başarılı olması için bir takım kurallara uyulması ve önlemlerin alınması gerekmektedir. Herkes üzerine düşeni yaparsa mutlu, huzurlu bir Alanya’da yaşamak elimizde."

 

 

 

 

HABER: Mertcan YILMAZ

Gazeteler