head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca turizm bölgelerindeki tesislerin niteliğinin artırılmasını sağlamak amacıyla hazırlanan Turizm Tesisleri Uygulama Yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlandı...

TEŞVİK HER TURİZMCİYİ KAPSAMALI,BU NASIL TEŞVİKTİR?

Resmi gazete de yayımlanan Yeni turizm teşvik paketi haberini bir çok basın organı Müjde diye verirken,Ekmeğini turizmden kazan ve ve işsizlikte istihdam sağlayan turizmciler şaşkın ve sitemkar.

Alanya Güneşi Gazetesi olarak görüştüğümüz bir çok turizmci: "Teşvik dediğin zaman,Turizm sektöründe  faaliyet gösteren her işverene ve yaptığı işin büyüklüğüne göre kredi veya iyileştirme-güçlendirme teşviği verilmelidir,bunun dışındakiler adam kayırma ve ayırımcılıktan öteye gitmez.."diyerek  Resmi gazete de yayımlanan bu teşvik denen kredi haberine tepki gösterdiler...

ALANYA GÜNEŞİ GAZETESİ OLARAK DEVLETE ÇAĞRIMIZDIR!

Biz Basın kurumları dahil,Turistik il-ilçe ve hatta köylerde (mahalle) faaliyet gösteren otel-Restauran-Butik-Kuyumcu-Derici-Marketçi-Balıkçı ve hatta küçük eşya satan Oyucakcı dahil; herkese işyerini ayakta tutacak ve işçisini çalıştıracak kadar uzun vadeli ve düşük faiz oranlı TEŞVİK KREDİSİ VERİN...

İnsanımıza bedava para verin demiyoruz.İşyereleri kapanmasın ve verdiğiniz destek geri dönsün diye mantıklı öneride bulunuyoruz!.

ALANYA TURİZM TEŞVİKalanya secim sonuclari 2019 antal y8Ch cover 3e078

İŞTE TEPKİ GÖREN TEŞVİK PAKETİNİN İÇERİĞİ...

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca turizm bölgelerindeki tesislerin niteliğinin artırılmasını sağlamak amacıyla hazırlanan Turizm Tesisleri Uygulama Yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yayımlanan yönetmelikte  Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgeleri ile Turizm Merkezlerinde Bakanlık belgeli tesislerin niteliklerinin yükseltilmesi teşvik edilecek. Yatırımcıların talep etmesi durumunda, sadece dört ve beş yıldızlı oteller ile dört ve beş yıldızlı tatil köyleri için yönetmelikte tanımlanan mevcut duruma ek avantajlardan yararlanılması sağlanacak.


Yönetmelikte yer alan düzenlemelerle yüksek harcama eğilimine sahip ziyaretçilerin, Türkiye’ye çekilmesi ve gelen ziyaretçilerin kalma sürelerinin uzatılmasını sağlamak için Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgeleri ile Turizm Merkezleri’nde bakanlık belgeli tesislerin niteliklerinin yükseltilmesi teşvik edilecek.

KONUT YAPILMAYACAK

İlgili yerel idarelere de belirli sorumluluklar yüklendiği yönetmelikle turizm tesislerinin konut gibi farklı kullanımlara imkan verecek şekilde kullanılmasının önüne geçilmesi sağlanacak. Yönetmelikten faydalanan tesisler, bakanlıktan aldıkları turizm belgelerinin iptal olması durumunda bunu başka bir amaçla kullanamayacak; belge iptal gerekçelerinin giderilmesi halinde tesisler yeniden faaliyete geçebilecek.

Gazeteler