head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

MİLLET İTTİFAKI ÇEKİMSER,AK PARTİ VE MHP OYLARI İLE YOLA DEVAM

Alanya Belediye Meclisinde stratejik plan oy birliği desteği almadan,kör topal misali oy çokluğu ile oylandı ve kabul edildi...

Alanya Belediyesi’nin 2019-2024 yılları arasındaki hedef faaliyetlerini ve tahmini bütçesini kapsayan Stratejik Planı, Alanya Belediyesi Eylül Ayı Devam Meclisi’nde oy çokluğu ile kabul edildi.

Alanya Belediyesi’nin 5 yıllık yeni dönemde hayata geçireceği projelerin yer aldığı tahmini bütçe sunan 2019-2014 Stratejik Planı, gerçekleştirilen Alanya Belediye Meclisi Eylül Ayı Devam Meclisi’nde oylamaya sunuldu. Stratejik Plan, Milliyetçi Hareket Partisi ile Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kabul, Cumhuriyet Halk Partisi ve İyi Parti’nin çekimser kararı sonucu oy çokluğuyla kabul edildi.

TAHMİNİ YATIRIM BÜTÇESİ 2 MİLYAR 714 MİLYON TL OLARAK BELİRLENDİ...

Hazırlanan Stratejik Plan’da Alanya Belediyesi’nin daha önceki yıllarda yaptığı yatırımlar ve harcama giderleri göz önüne alınarak hazırlanan Stratejik Plan’da yeni dönem tahmini bütçesi 2.714.960.760 Türk Lirası (2 milyar 714 milyon 960 bin 760 TL) olarak belirlendi.

 

MECLİSDE GURUPLAR DÜŞÜNCELERİNİ DİLE GETİRDİ...

Birinci oturumu  geçtiğimiz Salı günü yapılan, Stratejik Plan’ın enine boyuna müzakeresi için bugüne ertelenen Eylül ayı devam meclisi için saat 10.00'da bir araya gelen meclis üyeleri, planla ilgili düşüncelerini ifade ederek raporu karara bağladı.

Oylama öncesi planın koordinatörlüğünü yürüten Alaaddin Keykubat Üniversitesi Öğretim Üyesi Profesör Doktor Süleyman Uyar, planın hangi kriterlere göre hazırlandığına ilişkin üyeleri bilgilendirdi.

Plana ilişkin ilk değerlendirmeyi CHP ve İyi Parti adına İyi Parti Meclis Üyesi Fikret Arık yaptı. Raporun içeriğini beğendiklerini ancak planın hazırlanmasına kaynak olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi plan rehberini benimsemediklerini kaydeden Arık, "Bize göre rehberde önemli eksikler var" dedi.

Ak Parti grubu adına konuşan meclis üyesi Arif Tok ise planda eksik buldukları noktaların yaptıkları ikazlar sonrası yeniden revize edilmesinden mutlu olduklarını kaydetti. Tok, planda değişiklik talep ettikleri noktalara ilişkin de açıklamalarda bulundu.

Alanya Belediyesi'nin minimum gelirle maksimum hizmet üretmeye çalıştığını belirten MHP Grup Sözcüsü Mustafa Tuna ise meclis üyelerinin Stratejik Plan’a yaptığı katkılara dikkat çekti.

Son olarak planla ilgili kısa bir değerlendirme yapan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, yatırım bütçesi ve hedefe ulaşma noktasında Alanya Belediyesi'nin geçtiğimiz dönemde en başarılı belediyelerden biri olduğunu, aynı başarıyı bu dönemde gerçekleştirme gayretinde olacaklarını söyledi.

Değerlendirmelerin ardından stratejik Plan, Millet İttifakı’nı oluşturan CHP ve İyi Parti grubunun çekimser, Cumhur İttifakı’nı oluşturan Ak Parti ve MHP grubunun evet oylarıyla kabul edildi.

Gazeteler