head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

AKP İl Başkanı Ethem Taş’ın dünkü açıklamalarına daha detaylı yanıt veren CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, kendi sorularına da aynı ciddiyetle yanıt aradığını ifade etti. Başkan Cengiz, “Gündemi değiştirmeye çalışmayın, samimiyetiniz ve yüreğiniz varsa muhatabı olduğunuz bu soruları yanıtlayın” diyerek yeni sorular yöneltti...

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz ile AKP İl Başkanı Ethem Taş arasındaki soru düellosu devam ediyor. İlk olarak Başkan Nuri Cengiz, AKP’li Ethem Taş’ın basın toplantısında sorduğu sorulara ve ‘kredi onayı’ itirafına yine basının karşısında cevap vermiş ve Başkan Taş’a birtakım sorular yöneltmişti. Dün Ethem Taş’ın, sorduğu sorulara net yanıt alamadığını ifade etmesi ve ‘kredi onayı’ konusunun meclise taşınmış olmasına karşı yaptığı yorum üzerine bugün CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, daha detaylı cevaplarla birlikte daha sert açıklamalarda bulundu. CHP’li belediyeleri çalıştırmamak adına AKP kadrolarının hukuk dışı tezgah kurduğunu ve Ethem Taş’ın itiraf ettiği bu mekanizmanın vatandaşı cezalandırmak anlamına geldiğini ifade eden Başkan Nuri Cengiz, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ile birlikte Manavgat yangın bölgesine gerçekleştirdikleri ziyarette karşılaştıkları soruların da muhatabı olarak AKP İl Başkanı Taş’tan yanıt istedi. Başkan Nuri Cengiz’in açıklamasının tamamında şu ifadelere yer aldı;

“Sözde iktidarın il başkanı olan, ancak ayda yılda bir boy gösterip boş gündem yaratmaya çalışmaktan öte gidemeyen AKP İl Başkanı Ethem Taş, şeffaflığa verdiğimiz önem gereği sayfalarca süren açıklamalarımızı ya okumamış ya da okuduğundan bir şey anlamamış belli ki. Kendilerine yakın olmayan kaynaklardan takip etmiş olsalar görürlerdi ki; sorduğu her ne varsa, olabildiğince şeffaf ve detaylı bir şekilde açıkladık. Tekrardan altını çizerek açıklayalım da CHP’Lİ BELEDİYELERE İŞ YAPTIRMAMAK İÇİN KURULAN HUKUK DIŞI MEKANİZMA itirafı gündemden sapmasın.”

 

CHP SORDU 2 ab4f2

ALTIN PORTAKAL VE TRAMVAYA NET CEVAP...

“2018 Altın Portakalı; 2500 kişi kapasiteli Cam Piramit’te gerçekleşirken, 2021 Altın Portakalı 10 bin kişi kapasiteli Antalya Spor Salonu’nda gerçekleşti. Dolar kurunun 6 TL dolaylarında olduğu 2018 yılında; pandemi gibi ek maliyete neden olan durumlar olmadığı halde Altın Portakal için 28 Milyon TL harcanmıştır. Bu rakam bugünkü kur ve enflasyon farkıyla hesaplandığında yaklaşık 40-45 Milyon TL etmektedir! 2021’de ise DOLAR 9 LİRAYI AŞMIŞKEN; pandemi ve hayat pahalılığının getirdiği ek girdi maliyetleri söz konusuyken ve iki organizasyon arasında ciddi kalite farkı varken harcanan tutar 21 Milyon TL’dir. Yani kabaca bir enflasyon ve kur farkı hesabı yapacak olursak bugünün 21 Milyon TL’si; 2018’de ortalama 12-13 Milyon TL etmekteydi! Festivali takip eden herkes, Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’in kendi reklamını yapmasına ihtiyacı olmadığını da görmüştür. Çünkü eline mikrofonu alıp sahneye çıkan hemen hemen tüm sanatçılar; bu görkemli ve prestijli organizasyonu gerçekleştirdiği için Başkanımız Muhittin Böcek’e defalarca teşekkür ederek ismini anmışlardır. AKP’nin, seçimden önce yetiştirmek için doğru dürüst güvenlik testi bile yapmadan sefere başlattığı 3. Etap Raylı Sistemin devamında CHP’li Büyükşehir Belediyemiz; Antalya için en verimli, en güvenli ve sağlıklı hizmeti verebilmek adına, bir süredir yolcu taşıyormuş gibi kum torbalarıyla dolu vagonlarda test sürüşleri gerçekleştirmektedir. 1-2 hafta içerisinde testler bitecek ve yolcu seferleri başlayacaktır.”

“İTİRAFLA İFŞA OLAN SKANDALI HAFİFLETMEYE ÇALIŞIYORLAR”...

Böylelikle havada; AKP İl Başkanının kredi onayıyla ilgili ağzından kaçırdığı sinsi tezgahın detaylarından başka soru işareti kalmadı! Söz konusu itirafla birlikte AKP’nin tepeden tırnağa tüm kadroları ile; belediyelerimizi değil, kendilerine oy vermeyen vatandaşlarımızı cezalandırdığı ifşa olmuştur! Bu denli büyük bir skandalın Milletvekilimiz Çetin Osman Budak tarafından meclise sunulması kadar ciddi ve normal bir durum olamazken;

AKP İl Başkanı Ethem Taş, Milletvekilimizin meclise sunduğu önergeye “Siyasi komedi” yorumu yaparak itirafını hafifletmeye çalışmaktadır. Ancak; ne bu durum bahsettiğiniz kadar hafif ve komik; ne de bizler sizin gibi ucuz siyaset ve günlük polemik peşindeyiz! Bizim gülünç bulduğumuz gerçekler hakkındaki anlamsız ifadelerimize manşetlerinde yer verecek, vatandaşın vergileriyle fonladığımız kuruluşlar yok! Zaten bizim manşetleri süsleyip üst makamların gözüne girebilmek, sesimizi duyurabilmek gibi bir derdimiz de yok! Aksine bizlerin amacı; siz iktidar sahiplerinin kulak tıkadığı sesleri dinlemek, halkın arasında yer alıp, sorunlarıyla ilgilenmektir!

“EVSİZ KALAN AFETZEDELER AKP’DEN UMUDU KESTİ”...

“Dün, yangının söndürülmesiyle bölgedeki kameralar kapandığında, dolayısıyla da siz AKP’li siyasetçilerin şov zemini sona erdiğinde; bir daha hiç uğramadığınız Manavgat’taki yangın bölgesindeydik. Yangından sonra milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla, örgütlerimizle birlikte defalarca kez ziyaretinde bulunduğumuz bölge halkının sorunlarına, bu kez Genel Başkan Yardımcımız Seyit Torun ile birlikte kulak verdik. İKTİDARIN İL BAŞKANI olarak sesini duymadığınız o insanlar, kışa evsiz girmemek için halen bir çözüm beklemekte; bölgeye her gittiğimizde ise bizleri iktidarın temsilcileriymiş gibi karşılayıp, devletin yapması gerekenleri bizlerden talep etmekteler! İktidarın 20 yıl borca sokarak ev sahibi yapmayı planladığı insanlar; AKP’den öylesine umudu kesmişler ki; henüz iktidar olmadığımız halde her türlü desteği bizden bekliyorlar! Bizler ise bu yardım taleplerine sizler kadar kayıtsız kalamıyor, “Sorumluluğumuzda değil” diyemiyoruz. Aksine bu sorunları giderebilmek için iktidar sahiplerinden yetki bekliyoruz!”

“GÜNDEMİ DEĞİŞTİRME ÇABALARI TRAJİKOMİK”...

“Gerek oradaki insanlar, gerekse kötü yönetim yüzünden Türkiye’nin dört bir yanında her gün türlü türlü sıkıntılarla boğuşan yurttaşlarımız çok iyi bilmekteler ki; tüm bu sorunları Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında çözeceğiz! Sayın AKP il başkanı da bu gerçeği en az o insanlar kadar iyi bildiğinden; bizleri de gerçek sorunları görmezden geldikleri o sığ noktalara çekmeye çalışıyor. Ancak biz onlara uyup, halkımızın arasındaki, gerçek sorunların ortasındaki yerimizden ayrılmayacağız! Siyasetin ciddi bir platform olduğunu düşündüğümüz için “Siyasi komedi” kavramı nedir pek bilmiyoruz ama sergiledikleri bu çabanın gerçek bir çırpınış, bir trajikomedi olduğunu görebiliyoruz.”

KRİTİK SORULAR YÖNELTTİ...

Sayın Taş, “Soru çok ama muhatabı ve cevabı yok” demiş, ne doğru söylemiş. Biliyoruz ki kendisini sadece göreve davet etsek; çıkıp daha da içi boş bir gündem yaratmaya çalışacaktır. Bu nedenle ben; çok daha fazla merak edilen ve bilinmezliklerle dolu olan soruların, çok çok daha büyük ve daha gerçek sorunların muhatabı olarak kendisini; afet bölgelerine, esnaf dükkanlarına, marketlere, pazarlara, halkın arasına davet ediyorum! İktidarın il başkanının görevi; otel lobilerinden cevabını bildiği sorular sormak değil, başını sokacak bir eve ne zaman ve ne şartlarda sahip olacağını bilmeyen mağdur yurttaşların sorularını yanıtlamaktır! Biz, kamuoyunda soru işareti oluşturabilecek tüm sorulara ve iddialara ciddiyetle ve samimiyetle yanıt verdik. Şimdi aynı ciddiyeti ve samimiyeti AKP İKTİDARININ İL BAŞKANINDAN bekliyor, tekrar tekrar ısrarla soruyoruz;

--‘KREDİ ONAYI’ TEZGAHI, SADECE ANTALYA’DA MI; YOKSA BELEDİYESİ CHP’NİN OLAN TÜM ŞEHİRLERDE AYNI MEKANİZMA VAR MI?

--MANAVGAT’TA EVLERİ YANAN MAĞDUR YURTTAŞLARIMIZA; NE ZAMAN, NE KOŞULLARDA, NASIL BİR EV TAHSİS EDECEKSİNİZ?

--ORADAKİ İNSANLARA YARDIM ETMEK İSTEYEN DİĞER SİYASİ PARTİLER VE KURULUŞLARA NEDEN MÜSAADE ETMİYORSUNUZ? EGONUZ VE İTİBARINIZ İNSANLARIN SOKAKTA KALMASINDAN DAHA MI ÖNEMLİ?

--SERİK’TEKİ 500 BİN LİRAYI ALAN KİM? VEREN KİM?

--128 MİLYON DOLAR NEREDE?

--MAFYADAN AYDA 10 BİN DOLAR RÜŞVET ALAN SİYASETÇİ KİM?

--15 TEMMUZ SONRASI KAYBOLAN SİLAHLAR NEREDE?

Ciddiyetiniz, samimiyetiniz, bilhassa YÜREĞİNİZ VARSA; bu sorulara yanıt verin!

 

 

 

 

HABER: İbrahim AKDAĞ

Gazeteler