head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Turizm Birliği'ni büyüteceklerini belirterek, "Gazipaşa'dan Kaş'a kadar ilçelerimizi Turizm Birliğinin tek çatısı altında topluyoruz" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Serik'te muhtarlar, STK temsilcileri, oda ve dernek başkanları ile bir araya gelerek sorun ve önerileri dinledi.

Toplantıya, Büyükşehir Belediyesi Baş danışmanı Cansel Tuncer, daire başkanları, ASAT Genel Müdürü İbrahim Kurt ve diğer bürokratlar da katıldı. "Serik Cumhuriyeti'ni konuşacağız" diye katılımcılara seslenen Başkan Muhittin  Böcek, “Kimsenin siyasi görüşüne bakmadan, kimseyi ötekileştirmeden, hep birlikte vatandaşın derdine derman olacağız. Yanlış giden işler varsa onları düzelteceğiz. 5 yıllık süre içerisinde de canla başla çalışacağız. Çünkü Antalya çok önemli bir yer" dedi.

'SERİK TURİSTİ UNUTTU'

Başkan Muhittin  Böcek daha sonra katılımcıların sorun ve önerilerini dinledi. Özellikle, kapalı pazar alanı olmaması yönünde sorunların dile getirildiği toplantıda, pazar yeri ile birlikte mevlit, düğün yapabilecekleri bir alan ihtiyacı gündeme geldi. Sinek ve haşere konusunda da bölgede sıkıntılar olduğu dile getirilen toplantıda, taşıma sistemi konusunda da Başkan Muhittin Böcek'ten destek istendi.

Serik ulaşım esnafının, Boğazkent ve Belekte yapılan taşımanın direkt Serik'e, Serik'ten Antalya'ya yapılması talep edilirken bölgede 80 otel olduğu ancak ilçenin turist görmediği ve esnafın turizmden faydalanamadığına dikkat çekildi.

Serik'in turisti unuttuğunu belirten esnaf temsilcileri, ilçe belediye başkanının desteğiyle Serik'e turizm pazarı kurdurmak istediklerini ancak turist olmamasından dolayı korku duyduklarını anlattı.

'TURİST SERİK'E NEDEN GİRECEK'

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, pazar yerlerini düğün, nişan ve mevlit gibi çok amaçlı kullanılabileceğini belirterek, mülkiyeti Büyükşehir'e ait olan bir alan olup olmadığı konusunda araştırma yapacağını, konuyu Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan ile de görüşeceğini söyledi. Sinek konusunda yaşanan sıkıntının zamanında larva mücadelesi yapılmamasından kaynaklandığını hatırlatan Başkan Muhittin Böcek, turistin Serik'e girmemesi konusunda ise "Neden?" sorusunun araştırılması gerektiğine dikkati çekti.

TURİSTİ ÇEKECEK PROJELER

Serik içerisinde turisti çekecek projelerin tamamlanması gerektiğini dile getiren Başkan Muhittin Böcek, “Yurt dışındasınız. Serik'e geldiniz. Buraya neden gelirsiniz? Neden gitmeniz gerekiyor. 5 yıldızlı otel var. Ticareti, satışı, yabancı dil bilen personeli var. Serik esnafından kaç kişi yabancı dil biliyor? Bunların hepsinin altlığını oluşturmak lazım. Serik'te turisti çekecek ne var? Neden gelsin mesela. Bizim mülkiyetimizdeki yerlerin hepsini arkadaşlar masaya yatırdı. 3 aydır çalışıyorlar. Bütün 19 ilçemizde neler yapılabilir. Antalya demek turizm, tarım, ticaret demek diye konuştu.

TURİZM BİRLİĞİNİ BÜYÜTECEĞİZ

Turist gelmeden bir şey yapıp cazip hale getirmek gerektiğine dikkati çeken Başkan Muhittin  Böcek, “Serik'te yeme-içmeleriyle restoranlarıyla 5 yıldızlı oteller var, tatil köyleri var ama içeride 5 yıldızlı restoran var mı? Turist niye gelecek? Ben Turizm Birliği'nin de başkanlığını yapıyorum. Şimdi de bu birliği büyüteceğiz. Serik de içerisinde olacak. Gazipaşa'dan Kaş'a kadar sahilde hep birlikte ilçelerimizi turizm birliğinin tek bir çatısı altında topluyoruz. Burada neler yapılabilir? Gittiğiniz yerlerde müze varsa gidersiniz, tarih varsa gidersiniz. Serik olarak bunu planlamamız lazım. Biz Büyükşehir olarak üzerimize düşeni yapacağız. Turisti çekecek bir şey yapmak lazım. Neler yapılabilir en azından bir turist Serik içerisinde neler yapmalı, nerelerde dolaşmalı buna bakmalıyız" dedi.

ACİL İŞLER ÖNCELİKLİ

Hiç bir zaman borç edebiyatı yapmayacağını belirten Başkan Muhittin Böcek, kendisinden birçok konuda talepte bulunulduğunu hatırlattı. Acil olan işlere öncelik vereceklerini belirten BaşkanMuhittin Böcek, “Yapamayacağım şeyi söylemem. Benden duyamazsınız. 25 yıllık siyasi hayatım boyunca muhtarlarımı hiç kandırmadım. Kurvaziyer limanla ilgili çalışmaları iptal ettik. Oraya harcanacak paraları köylülerimize, çiftçilerimize, besiciliklerimize destek vererek yerelden kırsaldan kalkınacağız. Köylümüze, kentlimize, turizmcimize, esnafımıza da destek vereceğiz. Geçmişle hesaplaşma içerisine girmeden Antalya'nın 19 ilçesi 913 mahallesiyle ilgileneceğiz" dedi.

SERİK KÜLTÜR MERKEZİ

Başkan Muhittin  Böcek bir soru üzerine Serik Kültür Merkezi inşaatıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Serik Kültür Merkezi'nin 53 milyon 500 bin liraya ihalesinin yapıldığını anlatan Başkan Muhittin Böcek, inşaatın yüzde 5 seviyede olduğunu ifade etti. Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesini aile bütçesi olarak gördüklerini belirten Başkan Muhittin  Böcek, öncelikli hedeflerin belirlendiğini söyledi. Başkan Muhittin Böcek, beklemeye alınan 12 projeden birinin de kültür merkezi projesi olduğunu belirterek, “Seçime 2 ay kala yapılmış ihaleler var. Kınık Halı var mesela. Bittiğinde 505 bin TL maliyeti olacak. Köylüden oy almak için hal yasasının ne olacağı belli olmayan bir ihale olduğu için bekletiyoruz. Öncelikli olarak acil projeleri yapıyoruz" dedi.

ULAŞIM MASTER PLANI SÜRÜYOR

Başkan Muhittin Böcek gelen talepler arasında ulaşımla ilgili konuların ağırlıkta olması üzerine yaptığı açıklamada, "Ulaşım master planı çalışmalarımız sürüyor. Bu plan ile durakların nerede olacağından hatlara, güzergahlara kadar her şeye bakıyoruz" dedi.

Toplantıda katılımcılar ayrıca ASAT, yol, asfalt, mezarlık, durak ve kanalizasyon konularında da taleplerini iletti.

Gazeteler