head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024

Ankara'dan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin Papa adına bastırdığı pulda Türkiye'nin doğusunun Kürdistan sınırları içinde gösterilmesine sert tepki geldi: IKBY makamlarından bu vahim hatanın derhal düzeltilmesine yönelik gerekli açıklamanın biran önce ve net bir şekilde yapılmasını bekliyoruz... 

Ankara'dan Barzani'ye 'harita' tepkisi: Vahim hata derhal düzeltilmeli... 

Dışişleri Bakanlığı, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin Papa adına bastırdığı pulda Türkiye'nin doğusunun Kürdistan sınırları içinde gösterilmesine sert tepki gösterdi. 

Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, Papa Franciscus adına basılan pulda Türkiye'deki bazı illerin de yer aldığı belirtilerek şunlar kaydedildi:

"Bazı haddini bilmez IKBY yöneticileri bu ziyareti, Irak’ın komşu ülkelerinin toprak bütünlüklerine yönelik ham hayallerini açığa vurmak için kullanmaya yeltenmektedir.Bu tür sinsi emellerin ne şekilde hüsranla sonuçlandığı en iyi IKBY makamları tarafından hatırlanacaktır. IKBY makamlarından bu vahim hatanın derhal düzeltilmesine yönelik gerekli açıklamanın bir an önce ve net bir şekilde yapılmasını bekliyoruz."

Gazeteler