head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşının güvenlik testleri tamamlandığını ifade ederek, yarın aşılamaya başlanacağını duyurdu. Bilim Kurulu toplantısının ardından Ankara Şehir Hastanesi’ne geçen Bakan Koca, canlı yayında koronavirüs aşısı oldu... 

Bilim Kurulu toplantısının ardından Sağlık Bakanı Koca, kameralar karşısına geçerek koronavirüs aşısına ilişkin son bilgileri paylaştı. 

Aşının güvenli olduğunu ve aşılamaya yarın başlanacağını duyuran Bakan Koca, açıklamasının ardından Ankara Şehir Hastanesi’ne geçerek canlı yayında koronavirüs aşısı oldu.

Bakan Koca, şunları söyledi: 

Yarından itibaren tüm Türkiye’de sağlık çalışanlarımızın aşılanması başlanacaktır. Aşılar halk sağlığı depolarına teslim edilmiştir. Vatandaşlar web sayfası üzerinden canlı olarak takip edeceklerdir. 

Aşılama programının şeffaf yürütülmesi en büyük önceliğimizdir. İsmine tahsis edilen kişi dışında aşının kullanılması mümkün değildir. Aşının adaletle dağıtılacağından emin olmanızı isterim.

Tedarik planına uygun bir şekilde aşılanacak kişiler kendilerine sıra geldiğinde haberdar olacak ve aşı olmaya gideceklerdir.

Bu önemli günün hepimizin sağlığı ve öneminin farkındalığı için aşılama programına destek olmanızı rica ediyorum.

Bilim Kurulu üyelerimizle birlikte Ankara Şehir Hastanesi’ne geçerek aşı programımızı başlatacağız. 

BAKAN KOCA AŞI OLDU 2 0fdea

İLK AŞIYI BAKAN KOCA OLDU...

Aşının ardından da açıklama yapan Koca, şu ifadeleri kullandı:

Aşılama programının milletimize hayır getirmesini umuyorum. Bugün aşının dünyada başlamasıyla birlikte bu ışığı görmüştük birlikte.Önümüzdeki günlerin aydınlık olacağına inanıyorum. Milletimize, memleketimize hayırlı olmasını diliyorum. Herkesin de mutlaka aşı olması gerektiğinin altını çizmek istiyorum. 

Bu hastalıktan korunmanın en büyük yollarından biri aşı. Aşıyı mutlaka yaptırmamız gerekiyor” ifadesini kullandı.

Koca'nın ardından Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'a ilk doz Kovid-19 aşısı uygulandı. Daha sonra da tüm Koronavirüs Bilim Kurulu üyelerine aşı yapıldı. 

 

 

 

 

 

Alanya Güneşi Haber Merkezi 

KAYNAK: Ajanslar

Gazeteler