head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024

Dünya ayağ kalktı...

Şampiyon güreşçi Navid Afkari ülkesi İran'da idam edildi!


Uluslararası ajansların son dakika olarak duyurduğu bilgiye göre İranlı şampiyon güreşçi Navid Afkari idam edildi. Dışa kapalı bir toplum olan İran'ın yurt dışına çıkan sporcuları arasında yer alan Afkari'nin bu sabaha karşı idam edildiği açıklandı.

752x395 son dakika haberi dunya ayaga kalkti sampiyon guresci navid afkari idam edildi 1fae5

Tüm dünyanın tepkisini çeken bu haber sonrası akıllara ABD Başkanı Trump'ın çağrısı geldi. Trump, ünlü güreşçinin idam edilmemesi için çağrı yapmıştı.

 

İRAN'DA İDAMLAR HALA DEVAM EDİYOR...

 Fars eyaletindeki protestolar sırasında belediye çalışanı bir kişiyi öldürdüğü iddia edilen Navid Afkari'nin idam haberi tüm dünyada tepkiyle karşılandı.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Navid Afkari'nin idam edilmemesi gerektiğini vurgulamıştı.

Son dakika haberini ise bu sabah İran Devlet Televizyonu verdi.
İran devlet televizyonu, güreşçi Navid Afkari'nin bu sabah idam edildiğini duyurdu. Fars eyaletinde bir belediye çalışanını benzin zammı protestoları sırasında bıçaklayarak öldürme suçundan yargılanan Afkari'nin bu sabah idam edildiği açıklandı.

 

İranlı güreşçi Afkari'nin idam edileceği haberi daha önce sosyal medyada geniş yer bulmuş ve ABD Başkanı Donald Trump, İranlı güreşçiyi idam etmeyin çağrısı yapmıştı.

710x0 son dakika haberi dunya ayaga kalkti sampiyon guresci navid afkari idam edildi 159 2e13e

Trump resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İran'ın muhteşem ve ünlü güreş starı 27 yaşındaki Afkari'yi idam edeceğini duyuyoruz. Afkari'nin tek eylemi sokaklardaki hükümet karşıtı protestolara katılmak" ifadesine yer vermişti. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alanya Güneşi Haber Merkezi 

KAYNAK: Ajanslar

 

Gazeteler