head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu iktidara gelmeleri halinde ilk hafta yapacaklarını açıkladı. 8 madde paylaşan Kılıçdaroğlu KYK borçlarının faizlerini de sileceklerini belirtti...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri halinde yapacaklarıyla ilgili 8 madde paylaştı.

Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından “İktidarımızın ilk haftasında yapacaklarımız” başlığıyla paylaşım yaptı. Kılıçdaroğlu'nun paylaştığı listede yer alan maddeler şöyle:

1-Katar ordusuna peşkeş çekilen Sakarya'daki Tank-Palet Fabrikası'nı hemen geri alıp, şanlı ordumuza iade edeceğiz.

2-Esnafın pandemi döneminde bankalardan aldığı kredilerin faizlerini silerek, anaparayı ise makul ölçülerde taksite bağlayacağız.

"ESNAFIN KİRA STOPAJINI KALDIRACAĞIZ"

3-Bir kararname ile esnafın kira stopaj vergisini kaldıracağız.

4-Çiftçilerin bankalardan veya tarım kredi kooperatiflerinden aldıkları kredilerin faizlerini sıfırlayacak, anaparayı ise makul ölçülerde takside bağlayacağız.

5-KYK borçlarından ötürü başlatılan tüm hacizleri durduracak; borçların faizlerini silecek; borçlu iş sahibi olduğunda anaparayı makul taksitlere böleceğiz.

6-Beşiktaş'taki terör saldırısında hayatını kaybeden 39 polis, 8 sivil toplam 47 şehidimiz için toplanan paraların tamamını faiziyle birlikte hak sahiplerine vereceğiz.

7-15 Temmuz Şehit ve Gazileri için vatandaştan toplanan paraların tamamını, faizleri ile birlikte hak sahiplerine vereceğiz. 

8-Hangi koşulda, bedeli ne olursa olsun; vatan topraklarına sahip çıkacak, Süleyman Şah Türbesi'ni vatan toprağına geri götürerek, orada şanlı bayrağımızı dalgalandıracağız.   

kılıçdaroğlu 8madde 7e1ce

 

 

 

 

 

Alanya Güneşi Haber Merkezi

 

 

 

 

 

 

 

Gazeteler