head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Türkiye Muhtarlar Derneği Antalya Şubesi’nin olağan genel kurulunda, muhtarlık müessesinin demokrasiyi anlamakta kilit bir role sahip olduğunu belirterek, yeni dönemde muhtarlıkların koordinasyonunda kurulacak mahalle meclisleriyle bir kültür olarak demokrasinin gelişmesinde önemli bir eşiği atlayacaklarını söyledi.

MUHTAR MECLİSİ 2 thumbnail MPS8473 fbe12

Başkan Uysal, CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul ve Antalya milletvekilleri Rafet Zeybek, Aydın Özer ve Çetin Osman Budak’la birlikte Kızıltoprak Mahalle Muhtarı Mustafa Yılmaz’ın yeniden başkanlığa seçildiği Türkiye Muhtarlar Derneği Antalya Şubesi’nin olağan genel kuruluna katıldı.

Başkan Uysal, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’de demokrasinin yerleşmesinde önemli kurumlardan bir tanesin de muhtarlıklar olduğunu söyledi. Başkan Uysal, “Nasıl demokrasi kültürü çok özel toplumlarda daha güzel oturuyor, bizde de demokrasi eğitimi de muhtarlık seçimleriyle tahakkuk eder. Oradan başlar orada anlaşılır. Muhtarlık müessesi, demokrasiyi anlamakta çok kilit bir role sahip” diye konuştu.

 

Muratpaşa’da muhtarlıkları belediye yönetiminin bileşeni olarak gören bir yaklaşım içinde bir 5 yılı tamamladıklarını kaydeden Başkan Uysal, yeni dönemde bu yaklaşımı derinleştireceklerini söyledi. Muratpaşa’nın Türkiye’de muhtarlar meclisine sahip ender belediyeler arasında yer aldığını kaydeden Başkan Uysal, “Bu dönemde, muhtarların koordinasyonunda mahalle meclisleri oluşturacağız. Buna ilişkin bir yönerge hazırlığı devam ediyor. Mahalle meclislerinin en önemli fonksiyonunu katılımcı bütçe uygulamasında ortaya çıkacak. Belediye bütçesini artık mahallelerde konuşup oluşturacağız” diye konuştu.

MUHTAR MECLİSİ 3 thumbnail MPS8544 db6d4

Konuşmasının ardından Dernek Başkanı Yılmaz, destekleri dolayısıyla Başkan Uysal’a plaket takdim etti.

Gazeteler