head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

Kılıçdaroğlu, İYİ Parti ile yaptıkları ittifakın bozulması yönünde hareket eden istihbarat elemanları dahi olduğunu söyleyerek, "Meral Akşener durumun farkında" dedi. 40+1 tartışmalarını da değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Muhalefetin konumu bir kişiye koltuk bulmak değildir." diye konuştu...


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti içinden yükselen ve CHP'ye uyarı niteliğinde olan "HDP ile arasına mesafe koysun" talebiyle ilgili Habertürk'ten Muharrem Sarıkaya'ya konuştu.

Kılıçdaroğlu Hürriyet'ten de Abdulkadir Selvi'ye 40+1 teklifiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kılıçdaroğlu, "Muhalefetin işi vatandaşların sorunlarını çözmektir, bir kişiye koltuk bulmak değildir" dedi.

Kılıçdaroğlu yapılan açıklamaları şu sözlerle değerlendirdi:

Millet İttifakı'nı oluşturan siyasi partilerin ittifakını bozmaya yönelik bir Saray hareketi bu. Çünkü Saray ittifakın bir şekilde bozulmasını istiyor. Araya pek çok kişiyi koyuyorlar. Kişi derken, derin devletin, daha doğrusu; ne denir bilmiyorum ki, istihbarat elemanları dahil olmak üzere pek çok kişi devreye konulup, ‘Millet İttifakı'nı nasıl bozarız’ arayışı içindeler. Ben bu ittifakın bozulacağını sanmıyorum.

 "İYİ PARTİ SÖZCÜSÜ YANLIŞ BİR ŞEY SÖYLEMİYOR"

"Bu sözleriniz Ağıralioğlu’na sanki farklı bir kimlik yükleme olmuyor mu?" sorusuna CHP liderinin yanıtı şöyle oldu:

Ben Sayın Ağıralioğlu’nu konuşmuyorum. Kaldı ki Ağıralioğlu’nun söyledikleri de yanlış şeyler değil onu da söyleyeyim. Dedi ki ‘İYİ Parti CHP ayrı parti’. Doğru biz ayrı ayrı partileriz. Biz yüzde yüz örtüşmüyoruz ki. Bazı sorular soruluyor, alınan yanıtlara bakılınca hiçbirisi yanlış değil ki. Yanlış bir şey söylemiyor İYİ Parti’nin sözcüsü. Terör örgütünün kınanması, mesafe konulması, terör örgütüne karşı çıkılması gerekir. Bütün siyasi partilerin terör örgütüne karşı durması gerekir. Bu siyasi partilerin vazgeçilmez tavırlarından davranışlarından birisidir. Yoksa demokrasiyi yok etmiş olacağız. Bu konuda bütün siyasi partilerin duyarlı olması lazım.

"SARAY ÖZEL ÇALIŞMA YAPIYOR"

 "Saray Millet İttifakı'nı dağıtmak için özel bir çalışma yapıyor" diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

Bu çalışmaya da ittifakın tarafları, ittifakı oluşturan siyasi partileri nasıl karşı karşıya getiririz, nasıl ayrıştırırız böleriz bunun hesabı üzerine politikalar yapıyorlar. Belli kişiler devreye sokuluyor, belli kişiler bu konuda televizyonlarda vesaire şurada burada bu ayrışmayı bir şekli ile sağlayabilecek sorularla Saray’a hizmet ediyorlar. Biz bunu görüyoruz bunun farkındayız. Meral hanım (Akşener) de bunun farkında.

40+1 YANITI: KOLTUK BULMAK BİZİM İŞİMİZ DEĞİL

Kılıçdaroğlu, Hürriyet'ten Abdulkadir Selvi'ye de AK Parti kulislerinden gelen 40+1 tekfiyle ilgili konuştu.

İşte Selvi'nin ropörtajından ilgili bölüm:

Eski bakanlardan Faruk Çelik’in Cumhurbaşkanlığı seçiminde barajın yüzde 50 artı 1’den yüzde 40’a çekilmesi teklifi siyaseti dalgalandırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Meclis’in açılışında bu yöndeki sorulara iki kez cevap vermesi yüzde 40’ın gündem oluşturmasını sağladı.

O nedenle Kılıçdaroğlu’na “Bu yönde bir teklif getirecek misiniz?” diye sordum. Tepki gösterdi, “Muhalefetin önceliği vatandaşın içinde bulunduğu perişan durumdan vatandaşı kurtarmak, çözümler üretmek ve bu çözümleri uygulamak, değiştirmek. Muhalefetin konumu bir kişiye koltuk bulmak değildir. Böyle bir arayış demokrasilerde de olmaz, dikta yönetimlerinde olur. Bunun tartışılmasını da abes görüyorum” dedi.

CHP’nin tavrı bu. Kılıçdaroğlu o kapıyı açmadı bile. Ama İYİ Parti’yi bilmem.

Gazeteler