head
2183026 810x458 75f08
Salı, 23 Nisan 2024

Dün yapılan ve sonrasında yaşanan arbede sonucu ve hile yapıldığına dair iddialar ile 3 binden fazla üyesnin tek bir yerde ve güneş altında oylamaya davet edilmesi sonucu iptal edilen; Alanya İYİ Parti ilçe teşkilatı delege seçimlerinin ardından, Alanya Güneşi gazetemize yüzlerce telefon geldi ve bazı İYİ Partili üyeler ziyaret ederek;seslerini ve isyanlarını dile getirmemizi ve Genel Merkezin;bu yaşananlardan sonra İYİ Parti Alanya İlçe başkanı Yücel Apaydın'ın genel merkez tarafından görevden alınması gerektiğini söylediler...

Gerek telefon ve gerekse gazete ofisimize gelip konuşan İYİ Parti Alanya teşkilatı üyelerinin ortak görüşü; "Alanya da delege seçimi için bu kadar büyük kalabalık ve partiye üyelerin yoğun ilgisi başka partilerde görülmemiştir.Bizler partimizi bu kadar severken bizlere yapılan bu saygısızlık,listelerde oynamaların karşılığı istifa olmalıdır ve genel merkez bu sevgimizi ve yapılanlara karşı öfkemizi duymalıdır."şeklinde oldu.

hilmi 3 manşet105278364 561727058046874 908644216151970264 n f3b53

İYİ Parti Alanya İlçe Başkan Adayı Hilmi ER

 

 

HİLE YAPTILAR VE SUÇÜSTÜ YAKALANDILAR...
İyi Parti Alanya İlçe Başkan Adayı Hilmi Er, yapılamayan delege seçimlerinin ardından  bugün basına açıklama yaparak, mevcut ilçe teşkilatına yüklendi. Her mahalleden birer, ikişer delegelerinin eksik olduğunu söyleyen Er, oy kullanacak insanlara eksik liste veren yönetimin suçüstü yakalandığını söyledi. 

İyi Parti Alanya  İlçe Başkan Adayı Hilmi Er, dün gerçekleştirilemeyen delege seçimlerinin ardından konuştu. İlçe teşkilatını eleştiren Hilmi Er, “Delege seçimlerinin amacı bir parti için parti içi demokrasini yerleştirilmesi ve partinin önce kendi ilçesinde, ilinde daha hızlı ivme kazanarak parti içi demokrasiye güç katarak kongrelerin daha sağlıklı işleyişinin alt yapısını oluşturmak. Seçim takvimi ilan edildiği andan itibaren İyi Parti için seçim tekrar başlamış oldu. Alınan karar gereği 21 Haziran’da delege seçimlerinin yapılmasına karar verildi. Yaptığımız tespitlerde 600-700 civarında üyenin askıda olması gerekmesine rağmen askıda olmadığını tespit ettik. Yaptığımız girişimler neticesinde 7 Haziran’da eksik olan üyeler tamamlandı. 12 Haziran’da itirazlar neticesinde düzeltilmiş askı listesi ilan edildi. 12 Haziran’da yaptığımız tespitlerde mahalleler arasında birçok değişiklikler yapıldığını tespit ettik. Ben Küçükhasbahçe Mahallesi’nde ikamet ediyorum. Benim mahallemin üye sayısı 55 iken, bir gecede 86’ya çıkarıldı. İlçe Başkanı’nın mahallesinden örnek vermek istiyorum. 5 Haziran’da Yargıtay tarafından onanmış olan listede Aliefendi Mahallesi’nin üye sayısı 30 iken, 12 Haziran’da düzeltilmiş olan listede bu sayının 10 olduğunu görüyoruz. 30 üye 10’a düşürülmüş. Biz orada üye çalışması yapmadık. İlçe Başkanı’nın mahallesidir dedik ve etik olarak bir müdahale yapmak istemedik. Orada kendine garanti gördüğü üyeleri, fazla gördüğü üyeleri kendine göre stratejik mahallelere, 3’ünü, 4’ünü, 5’ini başka mahalleye aktararak yapılacak olan delege seçimlerinde kendine avantaj sağlama çabası içine girdiğini görüyoruz” dedi.

hilmi açıklıyor 1 104997828 1671712952996582 5735190803472973044 n e964a


“DELEGE SAYILARI İLAN EDİLMEDİ”...
Siyasi Partiler Yasası’na göre 5 Haziran’dan sonra partiye üye olanların delege adayı olabileceği ancak oy kullanamayacağını açıklayan Er, “Yaptığımız tespitlerde birçok insanın 5 Haziran’dan sonra üye yapılıp askı listelerinde olduğunu görüyoruz. Biz listeleri alamadık. Mevcut ilçe başkanına yakın kişiler üyeleri arayarak propaganda yaptılar. Biz bunları yapamadık. Farklı yollardan aldığımız bilgilerle üyelere ulaşmaya çalıştık. Her mahalle aldığı oy oranında delege sayısı çıkarma hakkına sahip. Biz bunu ilan edilmeden seçime girmek zorunda kaldık. Bunun ilçe başkanlığı tarafından makul bir süre önce ilan edilmesi gereken hususlardan birisi olduğunu düşünüyorum. Israrla taleplerimize, canlı yayında kendisine sorulmasına rağmen delege sayılarının üstünü geçerek belirtmedi. Delege sayıları ilan edilmedi” diye konuştu.

hilmi açıklıyor 2 105455626 1443454692494243 628193342530227069 n b4a2a


“OYLARINI KULLANAMADAN GİTMEK ZORUNDA KALDILAR”...
İlçe teşkilatının delege seçimlerinin ilçe binasında yapılacağını ilan ettiğini hatırlatan Er, “Partimizin genelgesi var. Genelgede kapalı mekanlarda değil, pandemi süreci gereği açık havada, mümkünatı yoksa büyük kapalı spor salonları veya kongre merkezleri gibi insanların daha rahat girip çıkabileceği, pandemiden daha az etkilenebileceği bir şekilde bu seçimlerin yapılmasını ifade ediliyor. Bizim sözlü ve yazılı müracaatlarımız olmasına rağmen bu dikkate alınmadı. Bu seçimi yapma yetkisi ilçe teşkilatına ait. 70-80 yaşında ayakta durmakta zorlanan üyelerimiz saatlerce ayakta beklemek zorunda kaldı. 1-2 saatlik yoldan gelen insanlar oylarını kullanamadan gitmek zorunda kaldı” ifadelerini kullandı.

hilmi açıklıyor 3 106129311 284161386037700 1107102367307460782 n d2544

 

“BİRÇOK ÜYE KENDİSİNİ LİSTEDE GÖREMEDİ”...
Oylama süreci devam ederken kendilerine yakın insanlara numaratajlar verilerek saatlerce bekletildiğini ifade eden Er, “Kendilerine yakın gördükleri insanlara görevli yaka kartları verilerek aradan alınarak oy kullanmaları sağlandı. Avukatlarımız bunların tutanaklarını tutarak il teşkilatına, genel merkeze bu bilgileri aktardık. Bu yoğunluktan dolayı daha geniş, şeffaf bir şekilde seçimi yapmak varken, yukarıya kendilerinden başka görevli almayarak, bunları ifade etmemize, genelgede olmasına rağmen müşahit dahi alınmayacağı bizlere söylendi. Biz yazılı müracaatımızı yaptıktan sonra müşahitlerimiz yukarı alındı. Bu arada 2 saatimiz kayboldu. Daha önceki listede olmasına rağmen oy kullanmaya giden birçok üye kendini hazirun listesinde görmedi. Birçok delege adayı başvurusunu yapmasına rağmen alındı belgesi ilçe teşkilatı tarafından imzalanıp adaya verilmesine rağmen kendilerini oy pusulasında göremediler. Oy kullanmak için gelen üyeye zımbasız şekilde eğer bize yakın görmedikleri bir üyeyse bir tek kağıt verip oy kullanabileceklerini söylediler. Bütün pusulalarda tüzüğümüzde olmasına rağmen, bütün adaylar harf sırasına göre sıralanmış olması gerekmesine rağmen kendi anahtar listelerini başa yazarak bizim birçok adayımızı aralara serpiştirerek bir avantaj sağlamaya çalıştılar. Kimi pusulalar orta yaş ve üzeri vatandaşlarımıza işaretlenmiş olarak teslim edildi. Kimine tek sayfa olarak verildi. İkinci sayfayı ancak soran, bilen, ‘Bu isimler niye yok. Bunların bu mahallede olması gerekiyor’ diyenlere ‘Özür dileriz, gözümüzden kaçmış. Vermeyi unutmuşuz’ diyerek kendilerine ikinci liste verildi. Köyden gelen vatandaşlarımıza geldikleri zaman tek bir liste üzerinden işaretleme yapmak zorunda bırakıldı. Saray Mahallesi’nde bir delege adayı arkadaşımız listede çıkmadı. Sehven yapılmıştır. Sorumluluk gereği ilçe teşkilatının böyle bir yanlış yapma lüksü yoktur ancak olabilir diye hareket ettik. Bunu tespit ettikten sonra komisyon başkanı tarafından listeye eklettirildi. Aradan bir saat geçtikten sonra bana, ‘Listenin düzelttirildiğini söylediniz ancak hala gelen üyelere eksik listeler teslim ediliyor’ dediler. Görevlilerden Saray Mahallesi’nin listesini istedim. Bir tomar listenin içerisinde o delege arkadaşımızın isminin olmadığını gördüm. Ben başka Saray Mahallesi olup olmadığını sorduğum zaman bir tomar kağıdın arasından çıkarıp bir liste daha verdiler. O listede o arkadaşımız vardı. Suçüstü yakalandılar. Orada şunu gördük. Sehven, insanlık haliyle yapılacak hata bunlar başka şeylerdir ancak yarım, 1 saat önce uyarılmasına, düzeltilmesine, bize de bunun teyidi verilmiş olmasına rağmen, biz hala eksik listelerin verildiğinin tespitini yaptık. Seçimin sağlıklı, iyi niyetli bir şekilde yürütülmediğini tespit ettik. Bu sadece Saray Mahallesi’nden ibaret değil. Bir meclis üyesi arkadaşımız bütün oylarını kullandığı mahallede hiçbir değişiklik yapmamasına rağmen geldiği zaman kendini farklı bir mahallede buldu” dedi.

hilmi2 manşet105693752 267959031122070 1900878356031128572 n f6df7


“MEVCUT YÖNETİM YÜZÜNDEN ,YAŞANANLARDAN DOLAYI PARTİM ADINA ÇOK ÜZGÜNÜM”...
Yaşanan rezaleti hoş görmenin kabul etmenin mümkün olmadığını aktaran Er, “Alanya, partim adına çok üzgünüm. Dün gelen İyi Parti Mersin Milletvekili Zeki Hakan Sıtalı’ya teşekkür etmek ediyorum. Kendisi raporlarını tuttu. Genel merkezimize iletecektir. Bu seçimin iptal edilmemesi için mücadele ettik maalesef başarılı olamadık. Üyelerimiz üzgün. İlçe teşkilatı sağlıklı bir seçimi defalarca uyarılmasına rağmen bilerek ve isteyerek İyi Parti’ye gönül vermiş insanlara bu rezilliği yaşatmış oldular” diye konuştu.

hilmi açıklıyor son105568706 2325172787784394 2388889116533230677 n 11cbb


“YETKİ SAHİBİ TARAF BİZ DEĞİLİZ”...
Yücel Apaydın’ın seçimlerin bilinçli şekilde provoke edildiğine ve oy kullanırken sürenin uzatıldığına yönelik sözleri de sorulan Er, “Böyle bir şey mümkün değil. Biz seçimlerin olmasını istedik. Sağlıklı, adaletli olmasını istedik. Bunları istemeyelim mi? Her mahallede birer, ikişer delegelerimiz eksik. Bizim başvuran delege sayılarının tam olmasını istememiz yanlış mı? Ben orada saatlerce bekleyen insanlara, polislere çok üzüldüm. İş ve işlemi yapan, yetki sahibi taraf biz değiliz. Ben de bir üyeyim. Tek farkım aday olmak. Karar mercii ben değilim. Hataları, yanlışları söylemeyelim mi?” ifadelerini kullandı. 

 

 

 

HABER: İbrahim AKDAĞ

Gazeteler