head
2183026 810x458 75f08
Çarşamba, 17 Nisan 2024

BACASIZ  SANAYİ ÇARESİZLİĞE MAHKUM EDİLMEMELİDİR...

 Gelecek Partisi Alanya İlçe Başkanı  Avukat Mevlüt Çakan,  yaklaşan kış aylarında yaşanacak sıkıntılara işaret ederek,hükümeti uyardı.

Başkan Avukat Mevlüt Çakan: "2020 sezonunu kaybettik, Alanyalıları zor bir kış bekliyor. Bugünden başlamak üzere, yepyeni bir strateji ve yaklaşımla, Türk turizminin önümüzdeki sezonunu ve geleceğini yeniden yazacak bir anlayışın hakim olmasını arzu ediyoruz. Öncelikle kış aylarında gelir sağlama imkanı olmayan vatandaşlarımıza destek verilmesi için tüm imkanların seferber edilmesi gerekmektedir. 2021 yılında ülkemizi ve Alanyamızı ön plana çıkaracak tesis, şehir ve pandemi tedbirleri hazırlıklarına bugünden başlanmalı, farklılıklarımız etkin bir pazarlama politikasıyla yabancı ve yerli misafirlerimize anlatılmalıdır. Son olarak da Alanya’da Turizmin geleceğini sağlam temellere oturtmak için, nicelik değil nitelik temelli turizm dönüşümü cesaretle ortaya koyulmalıdır. Türkiye’nin bacasız sanayisi çaresizliğe mahkum edilmemelidir."dedi.

TURİZM ÇALIŞANLARIMIZ DEVLET ÖDENEĞİNDEN FAYDALANAMIYOR...

Başkan Çakan Turizm çalışanlarının sorunlarına da değinerek; "Turizm çalışanlarımızın büyük bir kısmı, işsizlik fonundan sağlanan ödenekten faydalanamıyor. Turizm sektörüne hizmet eden bağlı sektörler ise, ekonomi yönetiminin yanlışları sebebiyle daha fazla borç batağına mahkum edildi. Parasal genişlemeyi kredi dağıtmak olarak algılayan basiretsiz ekonomi yönetimi, milletin geleceğini tehlikeye atmaktan malesef imtina etmedi."diyerek yaşanan ve yaşanacak olan sıkıntılara dikkat çekti.

 

 

 

 

HABER: Uğur AKDAĞ

Gazeteler