head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 19 Nisan 2024

Gelecek partisi Alanya İlçe Başkanı Mevlüt Çakan, Devletin esnafa sahip çıkmadığını söyleyerek, Zehir zemberek bir açıklama ile esnafın geleceği için Ak Parti Hükümetine haykırdı... 

ESNAF KEPENK KAPATTI 1 08 esnaf kepenk kapatti 16 9 1608075306 73f72

ANKARA’DAN BAKANLAR ALANYA ESNAFININ HALİNİ GÖRMÜYOR... 

Başkan Çakan yaptığı açıklamada: " Hükümetin açıkladığı esnafa destek paketi kendi içerisinde yetersizlik ve adaletsizlikler barındırmaktadır.

Hükümet toplam sayısı 1 Milyon 239 bin kişiyi bulan esnafa 3 ay boyunca ayda 1.000 TL nakit destek verileceğini, işyeri kira olan esnafa büyükşehirlerde 750 TL diğer illerde ise 500 TL kira yardımı yapacaklarını toplamda ise 5 milyar TL destek vermeyi hedeflediklerini duyurdu. Ancak bu paket kendi içerisinde ciddi yetersizlikler ve adaletsizlikler bulundurmaktadır.

İlçe başkanlığı olarak pandeminin başından itibaren vergi ödemelerinin ötelenmesini, elektrik ve su giderlerinin devlet tarafından karşılanmasını, kira stopajının alınmamasını, icra takipleri açısından alacaklıyı ve borçluyu koruyacak bir düzenleme yapılması gerektiğini, dükkan sahibi ile kiracıyı karşı karşıya getirmeden her iki tarafı da koruyan bir düzenleme yapılması gerektiğini, esnafa kredi değil hibe verilmesi gerektiğini beyan etmiştik.

ESNAF KEPENK KAPATTI 2 kepenk1 4e0dd

TURİZM BÖLGELERİNDEKİ ESNAF PANDEMİDEN EN FAZLA ETKİLENEN KESİM OLMUŞTUR...

Bugüne kadar pandemi ve diğer hususlarda toptancı bir yaklaşımın doğru olmadığını, yapılacak düzenlemelerin ve alınacak tedbirlerin mikro ve makro ölçeklerle bölge bölge ayırt edilmesi gerektiğini beyan ettik. Maalesef hükümet Alanya’daki esnaf ve temsilcilerinin sesini duymamış bilakis bariz olan mağduriyetleri de görmezden gelmiştir. Ülkedeki tüm esnafların pandemiden etkilendikleri aşikardır. Ancak aşikar olan bir diğer husus ise turizm bölgelerindeki esnafın diğer bölgelere nazaran pandemiden daha çok etkilenen kesim olmasıdır.

Alanya’ya gelen turist sayısı geçen yıla oranla %90 gibi ciddi bir sayıda bir azalış göstermiştir. Esnafın geliri de bu orana yakın bir oranda düşmüştür. İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgesindeki esnafın pandemiden etkilenmesi ile Alanya’daki esnafın etkilenme derecesi aynı oranda değildir. Ancak her iki esnafa da aynı destek verilecektir.

Kirası 2.000 TL olan esnaf için de kirası 10.000 TL olan esnaf için de aynı destek verilecektir.

10 kişi istihdam eden esnaf ile sadece kendi emeği ile çalışan esnafa da aynı destek verilecektir.

Pandemi nedeniyle işyeri zorunlu olarak kapatılan esnaf ile pandemi sırasında faaliyetlerine devam eden esnafa aynı destek verilecektir.

AÇIKLANAN 5 MİLYAR TL DEVEDE KULAK BİLE DEĞİLDİR...

Milyonları bulan esnaf kesimine 5 Milyar TL verilmesi planlanırken, bu miktarın 6 katı yandaş müteahhitlerin garanti ödemesine verilmiştir. Bu miktarın 25 katı ekonomi yönetiminin basiretsiz yönetim anlayışı nedeniyle fazladan ödenecek faiz ödemesine ayrılmıştır.

ESNAF SADAKA DEĞİL DESTEK BEKLİYOR...

Bizimle irtibata geçen, dertlerini bizimle paylaşan, yapmış olduğumuz araştırma üzerinde konuştuğumuz bir çok esnaf verilecek ödemenin mevcut mağduriyetlerini gidermeyeceğini, sadaka değil gerçek bir destek beklediklerini ifade etmektedir. Esnafın durumu o kadar vahim ki yapılacak bu desteğe dahi muhtaç olan bir çok esnaf bulunmaktadır. Esnafı bu adaletsiz ve yetersiz desteğe muhtaç bırakanlar, bu milletin gözünün içine bakarak basiretsiz yönetiminin sorumluluğunu alıp istifa etmesi gerekirken, sosyal medyadan istifa edip kayıplara karışmıştır.

Yapılan düzenlemeler göstermektedir ki hükümet artık milletin derdini görmekten, anlamaktak uzaktır. Antalya’dan seçilmiş 16 Milletvekili bulunmaktadır. Bu miletvekillerinin seçilmesinde Alanya’daki vatandaşların kullandıkları oy da vardır irade de vardır. Ancak pandemi döneminde hangi milletvekili Alanya’ya gelip esnafın derdini dinlemiştir. Hangi milletvekili Alanya’daki turizm bölgelerindeki sorunu meclise taşımıştır. Asil olan millet sefalet içerisinde iken vekilin/vekillerin bunları görmezden gelmesi kabul edilemez. Bu millet, kıymetli Alanya halkı, sıkıntılı ve zor döneminde yanında olmayan milletvekillerini asla unutmayacak ve sadece seçim zamanı oy istemeye geldikleri vakitte de gereken cevabı verecektir."dedi. 

ESNAF KEPENK KAPATTI 3 2019da 114 bin 977 esnaf kepenk kapatti h29397 f8afe f777d

 

 

 

 

HABER: Uğur AKDAĞ

Gazeteler