head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

Başkan Muhittin  Böcek, “Antalya’yı ortak akılla geleceğe taşıyoruz”...

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, ASAT ve ALDAŞ ile koordineli “Antalya Sürdürülebilir Su ve Atıksu Yönetimi Projesi” bilgilendirme toplantısına katıldı.

böcek ve antalya 2 371a4

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR'İN ALT YAPI HEDEFLERİ DEĞERLENDİRİLDİ...

Toplantıda mevcut yatırımlar ve 5 milyar TL tutarındaki altyapı yatırım hedefleri değerlendirildi. Başkan Böcek, Antalya’yı her konuda ortak akılla geleceğe taşıyacaklarını söyledi. ASAT Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen; ASAT ve ALDAŞ ile koordineli Antalya Sürdürülebilir Su ve Atıksu Yönetimi Projesi bilgilendirme toplantısına Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Cansel Tuncer, Başkan Baş Danışmanı Cem Oğuz, ASAT Genel Müdürü İbrahim Kurt ve ALDAŞ Genel Müdürü Kıvanç Kuzay ve yöneticiler katıldı. Toplantıda yatırımlarla ilgili Başkan Böcek ve ekibine ASAT ve ALDAŞ yöneticileri tarafından sunum yapıldı.

böcek ve antalya 3 050b5

ASAT’IN ÇALIŞMALARI ANLATILDI...

Toplantıda İller Bankası Uluslararası Daire Başkanlığı aracılığıyla Dünya Bankasından temin edilmiş olan 500 Milyon TL tutarlı Antalya Sürdürülebilir Su ve Atıksu Yönetimi Projesi ve Dünya Bankası, IPA Fonları ve Asya Katılım Bankası finansmanıyla planlanacak 5 Milyar TL tutarındaki altyapı yatırım hedefleri değerlendirildi. ASAT Genel Müdürü İbrahim Kurt, Antalya Sürdürülebilir Su ve Atıksu Yönetimi Projesi kapsamında Dünya Bankası’ndan alınan 58 milyon Euro kredinin kullanımı ile ilgili çalışmaları anlattı. Söz konusu kredi kapsamında Antalya merkez ve ilçeler dahil olmak üzere 300 kilometre kanalizasyon hattı çalışması başlatıldığını, bunun 90 kilometresinin tamamlandığını anlatan Kurt, ortalama aylık 10 kilometrelik kanalizasyon imalatı gerçekleştirildiğini vurguladı.

ALDAŞ SUNUM TAPTI...

ALDAŞ Genel Müdürlüğü yetkilileri tarafından gerçekleştirilen sunumda ise hâlihazırda devam eden 500 Milyon TL’lik proje kapsamındaki 300 km kanalizasyon, 2 m3/sn ilave su temini ile 30 km içme suyu hattı ve 10.000 m3 su deposu inşaatı ASAT Genel Müdürlüğü’nün işletim kabiliyetini ve kurumsal gelişimini artırmaya yönelik 600.000 adet su sayacı ile 14 yeni iş makinesi ve 160 adet bileşen ekipman teminlerinin gerçekleştirilmesi çalışmalarında gelinen süreç hakkında bilgi verildi.

böcek ve antalya 4 65bf7

KARACAÖREN İÇME SUYU TEMİN PROJESİ...

Toplantıda ayrıca Antalya Kenti İçmesuyu temini açısından hayati öneme sahip proje bedeli 700 Milyon TL olan Karacaören İçmesuyu Temin ve Arıtma Tesisi Projesi için DSİ tarafından ihale ilanının yayınlandığı bilgisi verilerek, projenin inşaat kontrollüğü hizmetlerinin DSİ ile işbirliği yapılarak ALDAŞ tarafından yürütüleceği bildirildi. Proje tamamlandığında Antalya Kenti İçmesuyu temininin yeraltı sondajlarına bağımlılığını ortadan kaldıracağı, ASAT Genel Müdürlüğü’nün en büyük giderlerinden olan enerji maliyetlerinin düşeceği ifade edildi.

BAŞKAN BÖCEK ANTALYAYI GELECEĞE TAŞIYORUZ...

Sunuma katılıp, yetkililerden bilgi alan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise birlik ve beraberlik içerisinde Antalya’ya ne ihtiyaç varsa yapılacağını belirterek, Antalya’yı ortak akılla geleceğe taşıyacaklarını söyledi. 

 

 

 

 

 

HABER: İbrahim AKDAĞ

Gazeteler