head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024

Ak Parti Alanya İlçe Teşkilatı Başkanı Mustafa Toklu, turizm sektörü yabancı personel çalışma izin başvuruları hakkında açıklama yaptı... 

2020 yılında ortaya çıkan Coronavirüs salgını ile birlikte küresel ekonomide turizm sektörünün derin yara aldığını hatırlatan AK Parti Alanya İlçe Teşkilatı Başkanı Mimar Mustafa Toklu, “Turizm sektörünün yeniden canlanması için bu süre zarfında turizm öncülerimizle yaptığımız görüşmelerin ardından gelen talepleri gerekli mercilere iletmiştik. İlettiğimiz talepler doğrultusunda Alanya’mızın turizmi için desteğini esirgemeyen Sayın Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'na, Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy’a, bölge milletvekillerimize ve emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.

‘ASGARİ ÜCRETTEN AZ OLMAYACAK’...


1 Ocak 2021- 31 Aralık 2021 tarihleri arasında geçerli olmak üzere yabancı personel çalışma izin başvuruları hakkında bilgi veren Başkan Toklu, “Kültür ve Turizm Bakanlığından belgeli veya belgesiz turizm işletmeleri ile bunların bünyelerinde izinli faaliyet gösteren işletmeler, turizm seyahat acentaları, belgeli tatil köyleri ve turizm-animasyon organizasyon firmaları ile müstakil eğlence yerlerinde çalıştırılmak istenilen yabancılara en az ödenebilecek ücret başvuru tarihi itibariyle yürürlükte bulunan asgari ücretten daha düşük olamayacaktır. Ayrı ayrı 5 Türk vatandaşı istihdamına ilişkin kota ayrıca uygulanmayacaktır. En fazla iki yabancıya çalışma izni kriterlerine tabi tutulmaksızın çalışma izni verilebilecektir” ifadelerini kullandı. 

 

 

 

 

 

HABER: Mertcan YILMAZ

Gazeteler