head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Birileri de bir yerlerde kafayı bulmaya gidiyor. Öbür tarafta kar bora fırtına esiyor. Hiç umurlarında değil" diyerek İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu hedef aldı. Ancak, Erdoğan'ın da İmamoğlu'nu 'kafayı bulmakla' suçladığı restorana gittiği ortaya çıktı... 

oda gitmiş e70c4

 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, balıkçıda yemek tartışmaları hakkındaki eletirilere "3 yıldır süren İstanbul’u kaybetme hazımsızlığı öyle bir noktaya geldi ki, 19 saat boyunca sahadan ve AKOM’dan karla mücadeleyi yönetirken, 1 saatlik yemek molam bile konuşulur oldu" yanıtını vermişti.

İmamoğlu, daha sonra ise kar yağışı ve İBB’nin çalışmaları hakkında FOX TV’de İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtladı.

'İnsani düşündüm'

Sarıyer’deki balıkçı restoranındaki yemek hakkında konuşan İmamoğlu, “Yemeği iptal etmeyi düşündüm, ancak büyükelçinin geldiğini öğrenince gittim. Yemeği ertelemek aklımdan geçti ama çok insani düşündüm. Öyle zor durumdasınız ki, hatta biz bizden erken geldiği haberini aldık” dedi.

'25 gün öncesinden rezervasyon yapıldı'

İmamoğlu, "İngiltere büyükelçisi bizim makamımızda ziyarete geldi. Aralık başında. Orada böyle bir hafif de bir iyi ilişki teması üzerinden böyle bir görüşmeyi o gün konuştuk. Şöyle konusu geçti bir yemek yiyelim. İstanbul’da hatta balıkçıyı bile belirleyerek, bir Karadeniz vesaire üzerinden balıkçıyı bile belirleyerek böyle bir yemek konuştuk. Ve 25 gün öncesinden restoranda rezervasyon yapıldı" diye konuştu.

Erdoğan: Kafayı bulmaya gidiyor

Bugün ise Giresun'da açılış törenine katılan Erdoğan, İmamoğlu'nu hedef aldı. İmamoğlu hakkında 'kafayı bulmaya gidiyor' ifadesini kullanan Erdoğan, "Sel felaketi oldu bakan arkadaşlarım ve ben hep birlikte Doğankent'te, Dereli'deydik. Balıkçıya gitmedik. Vatandaşlarımızın yanına gittik. Onlarla beraber olduk, onlarla dertlendik. Ama birileri de bir yerlerde kafayı bulmaya gidiyor. Öbür tarafta kar bora fırtına esiyor. Hiç umurlarında değil. Bu belediye başkanlığını ben de yaptım. Hem de İstanbul'da. Kar, bora fırtına olacak; deprem olacak, sel olacak... Yok Bodrum'a git, yok şuraya buraya git, bizim kitabımızda o yok. Bizim kitabımızda halkınla beraber olacaksın" dedi.

Erdoğan'ın da gittiği bir restoran

Erdoğan Başbakan olduğu dönemde, eşi Emine Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan, gelini Reyyan Erdoğan ile birlikte Balıkçı Kahraman’da yemek yemiş. Sakin ve sessiz ortamıyla öne çıkan restoran her kesimden siyasetçinin tercih ettiği bir yer.

'Müşterilerimiz elittir, sarhoş olmaya gelmez'

2008 yılında Radkal Gazetesi'ne konuşan restoran sahibi Kahraman Altun Erdoğan'ın ziyaretle ilgili detay vermezken, "Bizim müşterimiz elittir, mekânımız da sıradan bir yer değil, nezih bir mekandır. İnsanlar buraya sarhoş olmak için gelmez, meyhane değil burası. Müşteriler burada, balığın yanında iki kadeh rakı içer o kadar. Canlı müzik yok, sakin bir yer burası" ifadesini kullanıyor.

Kalkan tava, salata ve meyve yiyen Erdoğan ve ailesi, içecek olarak su, meyve suyu ve gazoz içmiş.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KAYNAK:Halk Tv

 

Gazeteler