head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 18 Nisan 2024

 

6 muhalefet partisinin lideri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çağrısı üzerine bir araya geldi. Buluşmanın ardından partilerden ilk açıklamalar dikkat çekti. Meral Akşener'in basın danışmanı Murat İde, "Bu akşamdan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" derken CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan "Türk siyasi hayatında hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Geliyor gelmekte olan" ifadelerini kullandı... 

6 lider buluştu 2 70922

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çağrısı üzerine Millet İttifakı’nı oluşturan 6 siyasi partinin liderleri bugün bir araya geldi.

 

--CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,

--Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu,

--İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener,

--Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu,

--DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan,

--Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal,

Ankara Ahlatlıbel’deki Çankaya Belediyesi Tesisleri’nde buluştu.

Parlamenter sistem ile ilgili çalışmanın değerlendirildiği toplantı öncesi liderler birlikte poz verdi.

 6 lider buluştu 3 2ee77

Liderlerin ‘yuvarlak masa’ toplantısında ana gündem maddeleri ‘güçlendirilmiş parlamenter sistem’ çalışması, seçimlere yönelik iş birliği olanakları, seçimin kazanılması halinde ‘parlamenter sisteme geçiş’ sürecinin planlaması oldu.

 6 lider buluştu 4 92a75

Liderlerin bu ilk buluşmasının ardından devamının da geleceği ifade ediliyor. İttifakın nasıl genişleyeceği, seçim öncesi ve sonrası sürecin planlanmasının yanı sıra en kritik konulardan olan muhalefetin Cumhurbaşkanı adayının nasıl belirleneceği konusunda görüş alışverişinde bulunulabileceği ifade ediliyor.

 6 lider buluştu 4 92a75

“BU AKŞAMDAN SONRA HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK”...

Liderlerin tarihi buluşmasıyla ilgili ilk açıklamalar yapıldı.

Meral Akşener'in basın danışmanı Murat İde, “33 yıllık gazeteciliğim bana diyor ki; bu akşamdan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” yorumunda bulundu.

Tarihi kareyi Ahmet Arif'in dizleriyle yorumlayan CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun danışmanı Ömer Topsakal, fotoğrafa “Kaç bin yıllık hasretimin koncası, gözlerinden, gözlerinden öperim, bir umudum sende, anlıyor musun?” notunu düştü.

6 lider buluştu 5 a65c0

“GELİYOR GELMEKTE OLAN”...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, tarihi buluşmadan ilk kareleri, “ Türkiye’nin demokratik hukuk devletine kavuşması ve dolayısıyla aydınlık yarınları için atılmış büyük bir adım” diye yorumladı.

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, liderlerin buluşmasından fotoğrafları paylaşarak “Türk siyasi hayatında hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Geliyor gelmekte olan” ifadelerini kullandı.

6 lider buluştu 6 27ed8

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da liderlerin yuvarlak masa etrafındaki fotoğrafını “Rant ortaklığı değil, ilke ortaklığı…” notuyla paylaştı.

DEMOKRAT PARTİ: HER ŞEY DAHA GÜZEL OLACAK...

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Şahinalp, tarihi görüntüyü paylaşarak “Her şey daha güzel olacak!” dedi.

GELECEK PARTİSİ: HER MASADA OLACAĞIZ...

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Gözel de “Sn. Davutoğlu nezdinde Gelecek Partisi, ülkenin içinde bulunduğu kriz ortamından kurtulabilmesi, toplumun hiçbir kesiminin kaybetmediği, kazanımların korunduğu, kimsenin kimseden rövanş almadığı âdil bir düzen kurulabilmesi gayreti ile ülke menfaatine olan her masada olacaktır” açıklamasında bulundu. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KAYNAK: Ajanslar

Gazeteler