head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

Başkan Böcek, “Halkımızı ucuz ekmekle buluşturacağız” Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Döşemealtı’nda Halk Ekmek Fabrikası kurulacak alanda inceleme yaptı. Başkan Böcek, 1000 metrekare kapalı alan içerisinde son teknolojiyle donatılacak fabrikanın 120 bin ekmek kapasiteli olacağını söyledi...

Ekmek zamlarının ardından talebin artması üzerine halkın sesine kulak veren Antalya Büyükşehir Belediyesi kendi ekmek fabrikasını açmaya hazırlanıyor. Döşemealtı’nda 2200 metrekarelik arazi üzerinde 1000 metrekarelik kapalı alana sahip olan Halk Ekmek Fabrikası 20 milyon liraya mal olacak.

ant halk ekmek 2 e4ef3

20 MİLYON TL’YE MAL OLACAK...

Fabrika alanında incelemelerde bulunan Başkan Muhittin Böcek Antalya Büyükşehir Belediyesi iştiraki EKDAĞ Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gökçe’den çalışmalar hakkında bilgi aldı. Halk Ekmek’e olan talebin artması üzerine bu fabrikayı kurma kararı aldıklarını söyleyen Başkan Muhittin Böcek, “Kendi öz kaynaklarımızla 20 milyon liraya mal olacak kendi Halk Ekmek fabrikamızı açacağız. Nisan ayı içerisinde üretime geçmiş olmayı hedefliyoruz. 120 bin kapasiteli böylesi bir ekmek fabrikasını tüm vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Belediye olarak sübvanse edeceğiz. Öz kaynaklarımızla destek olacağız” dedi.

HALKIMIZI DÜŞÜNMEK ZORUNDAYIZ...

Fabrikanın hava kirliliği yapmayacak şekilde doğalgaz bağlantılı olacağını vurgulayan Başkan Böcek, ekonomik sıkıntılardan dolayı ekmek, su ve elektriğin son derece önem kazandığını belirtti. Doğan talep üzerine hızla harekete geçtiklerini ifade eden Başkan Böcek şunları söyledi, “Ekmekle siyaset yapılsın istemem ama biz halkımızı düşünmek zorundayız. Vatandaşın derdine derman olacağız diye gedik. Bunun da gereğini yapıyoruz.”

ant halk ekmek 3 5847d

NİSAN AYI İÇERİSİNDE AÇILACAK...

2006 yılında Halk Ekmek Fabrikası’nın özelleştirildiğini hatırlatan Başkan Muhittin Böcek, yapılan protokoller ile özel şirketin belediye ile bağının çok kalmadığını hatırlattı. Bunun üzerine belediyenin kendi ekmek fabrikasını kurması yönünde karar aldıklarını anlatan Başkan Böcek, “Yalnızca günü kurtarmak için değil geleceği de düşünerek 120 bin kapasiteli fabrikamızı Nisan ayı içerinde açmak için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Halkımıza ucuz ekmek vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

 

 

 

 

HABER: Ayten YILMAZ

Gazeteler