head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

 

 

Alanya Belediye Meclisi, Mart Ayı Toplantısını saat 14:00’te yaptı. Toplantıya başkanlık eden Belediye Başkanı Adem Murat Yücel “Şehrin ticaretini ve demografik yapısını korumak için turizm tesis alanlarının konuta dönüştürülmesini önleyeceğiz.” dedi...

1 mart belediye meclisi 2 29f8e


Alanya Belediyesi’nin 2022 Yılı Mart ayı Meclis Toplantısı saat 14.00’te Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel başkanlığında gerçekleşti. Komisyon raporlarının karara bağlandığı toplantıda Alanya Belediye Meclisi, konut ve konut altı ticaret veya ticaret alanı olarak planlı 2000 m2 ve üzerinde büyüklüğe sahip parsellerde “Turizm Tesis Alanı” başlığı altında belirlenen şartlar dahilinde turizm tesisi yapılması; içerisinde turistik tesisi yapılmış parsellerde yeniden turizm tesisi yapılması durumunda m2 şartı aranmaması konusunda karar aldı. Alınan bu kararla turizm tesisi alanlarının konuta dönüştürülmesi önlenmiş olacak.

1 mart belediye meclisi 3 ce675

YÜCEL: “TİCARETİN YOK OLMASINA İZİN VEREMEYİZ”...

Son günlerde otellerin yıkılarak yerine konut yapılması sonrası Alanya Belediyesi’nin bunu önleme adına karar almak zorunda kaldığını belirten Adem Murat Yücel “ Alanya’nın nüfusu sürekli artmasından dolayı şehirde ortaya çıkan yol, su, enerji, sosyal alanlar, sağlık, eğitim alanları gibi bir çok noktada ihtiyaç ortaya çıkıyor ayrıca şehirde ticaretin sürekliliğini sağlamak için bazı kararlar alma ihtiyacı hissettik. Bu kararlardan birisi geçtiğimiz günlerde 1+1 konutlar için aldığımız m2 şartıydı. Alanya’nın turizm ve ticaretin bir arada olması nedeniyle şehirdeki demografik yapıyı korumak otellerin yerine konut yapılmasının önüne geçmek adına verdiğiniz destek için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Aldığımız bu kararın uzun vade de Alanya’ya önemli katkısının olacağını düşünüyorum.” dedi.

1 mart belediye meclisi 4 f45dd

BAŞKAN YÜCEL “HEM TESİSLERİ HEMDE ESNAFI KORUMAK ZORUNDAYIZ”...

Alınan kararlara eklenen plan notlarında turistik tesisini yenileyecek işletmelere konut alanlarına nispeten Plan Hükümlerindeki Turizm Tesis Alanları Başlığı altındaki yapılaşma koşulları geçerli olacağı için yaklaşık % 20 oranında daha fazla kullanım hakkının verildiğini hatırlatan Yücel, “Alanya’nın geçmişten getirdiği kültüre bağlı olarak Saray, Kızlarpınarı Mahallelerinde birçok otel konuta dönüştü, bunun sonucu olarak o bölgelerde ticaret bitme noktasına geldi. Esnaflar o bölgelerden kaçar hale geldi. Biz aldığımız kararla hep turistik tesisleri hem de esnafı korumak istiyoruz. Burada bir sıkıntı var ve bu sıkıntıyı çözmek için neşter vurmamız gerekiyordu aldığımız kararın özü budur” açıklamasında bulundu.

1 mart belediye meclisi 5 4d7c0

FIRAT YILMAZ ÇAKIROĞLU’NUN ANISI ALANYA’DA YAŞATILACAK...

Öte yandan Alanya Belediye Meclisi Cikcilli Mahallesi’nden Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Cikcilli yerleşkesine çıkan yola Ege Üniversitesinde PKK’lı teröristler tarafından şehit edilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun ismini, Saray Mahallesi'nde yeni yapılan bir parka ise; ilk ülkücü Şehit Ruhi Kılıçkıran'ın adını verdi. 

 

1 mart belediye meclisi 6 08e02

 

 

HABER: İbrahim AKDAĞ

Gazeteler