head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024

 

Alanya'da yaşayan yerleşik yabancılar Alanya Belediyesi’nin kurduğu iftar sofrasında bir araya geldi. Alanya Belediyesi, Alanya Kaymakamlığı ve Alanya Müftülüğü iş birliği ile her yıl geleneksel olarak düzenlenen iftar sofrası 130 milletten insanı bir araya getirdi. Başkan Yücel “Alanya kültür zenginliği ile dünyanın en huzurlu ve en güvenli şehridir.” dedi...

 

yabancılar iftarı 2 474f2

Alanya'da yaşayan 130 milletten yerleşik yabancı, Alanya Belediyesi’nin Alanya Kaymakamlığı ve Alanya Müftülüğünün iştirakiyle geleneksel olarak gerçekleştirdiği iftar sofrasında buluştu. Bu yıl Giritlioğlu Camii avlusunda gerçekleşen etkinliğe Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Müftüsü İhsan İlhan, Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi üyeleri ve Alanya’daki yabancı derneklerin temsilcileri katıldı.

yabancılar iftarı 3 f035c

“BİNLERCE YABANCI BİZİMLE İÇ İÇE HUZURLA YAŞIYOR”...

Alanya’nın binlerce yerleşik yabancıya huzur içerisinde bir yaşam imkânı sunduğunu belirten Kaymakam Ürkmezer, “Alanya’mızda uzun yıllardır ikamet eden, Yeni Alanyalılar dediğimiz dünyanın çeşitli yerlerinden yaşamak için Alanya’yı seçen hemşerilerimiz ile iftarda bir araya geldik. Alanya’da 130’un üzerinde farklı milletten insan huzurlu bir şekilde yaşıyor. Bu insanlarımız Alanya’ya alışmış bir şekilde yaşıyorlar. Alanya’da, herkes birbirine karşı saygı içerisinde olduğu müddetçe Alanya’nın ve ülkenin daha iyiye gideceğine inanıyoruz. İnşallah bundan sonra da nice iftarları birlikte ifa etmek nasip olur” dedi.

yabancılar iftarı 4 başkan yücel 2c924

“ALANYA’NIN GÜZELLİĞİNİ VE RENKLİLİĞİNİ YANSITAN SOFRA”...

Geleneksel iftar yemeğinin Alanya’nın güzelliklerinden biri olduğunu belirten Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ise, “Her zaman göğsümüzü kabartarak söylüyoruz, Alanya dünyanın en güvenli, en huzurlu ve en mutlu kenti. Alanya’nın en güzel yer olmasının ana nedeni çeşitli dinlerin, dillerin ve renkliliklerinin bir arada bu denli huzurla yaşaması ve bu mozaiği oluşturması. Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisimiz ve Alanya’da yaşayan yerleşik yabancılarla her yıl periyodik olarak iftar yemeğinde bir araya geliyorduk. Geleneksel hale getirdiğimiz programı 2 yıldır pandemi nedeniyle gerçekleştiremiyorduk. Alanya Kaymakamlığı, Alanya Müftülüğü, Yabancılar Meclisi üyelerimizle Alanya’da yasayan yerleşik yabancılarla iftar yemeğinde buluştuk. Bu da Alanya’mızın güzelliklerinden, renkliliğinden biri” ifadelerini kullandı. 

 

 

 

HABER: Uğur AKDAĞ

Gazeteler