head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024
Cuma, 23 Ekim 2020 18:32

BÜYÜK SIFIRLAMA YAKINDA!

Yazan
Ögeyi Oylayın
(10 oy)
TARİH, geçmişten günümüze kadar gelen olayların aynasıdır. Tarihin akışı takip edilecek olursa YENİ DÜZEN için, yeni Dünya Düzenine geçmek için bir çöküş gereklidir. İşte Covid-19, Yeni Dünya Düzenine geçmek isteyenlere bu çöküşü vermek için üretilmiştir.
 
Şu anda anlamadığımız ve üzerinde durmadığımız bu süreç yıllar sonra "büyük yıkım" olarak tarihte kendine yer bulacaktır.Covid-19 tüm ülkelere çok büyük zarar verdi ve vermeye devam edecek.Covid-19 ile başlayan süreç beklenen ve yakından izlenen ABD başkanlık seçimleri ile başka bir boyut kazanacak. Yani XXI. yüzyıldaki değişim de ABD'den başlayacak. Ya şirketler devleti yönetecek ya da devletler şirketleri...
 
Ekonomistlere ve sermaye sahiplerine göre tarihin son iki yüz yılına damgasını vuran kapitalist sistemin sonuna gelindi. Mevcut ekonomik düzenin sürdürülebilme olasılığı yok ve kaçınılmaz feci son, çöküş, kapıda.
 
Büyük şirketler ve onların büyük patronları kendi sistemlerini devletlere empoze etmek için harekete geçtiler. Ekonomik sistemi yeniden yapılandırmak ve küresel totaliter bir devlet modeline geçmek için hazırlanan plan hemen devreye sokuldu. Böyle bir sistem değişikliği kendiliğinden olamazdı Bir sistemin değişmesi için büyük bir olayın geçekleşmesi gerekirdi.Bu bir savaş ile olabilir miydi? Evet, ama yıkıcı etkileri vardı bu nedenle savaş olamazdı. O halde aranan aktör bulundu ve Covid-19'un neden olduğu coronavirüs sahnede yerini aldı. Tüm dünyada yaşanacak olan kaçınılmaz yıkıcı çöküşten Covid-19 sorumlu tutulacaktı.
 
Yapılan yamalarla bile düzeltilemeyen kapitalizmin yerine yeni bir sistem getirilmeliydi. Covid-19 ile planlanan yeni Dünya Düzeni sahaya sürülmeye başlandı. Yeni düzene geçiş “The Great Reset-Büyük Sıfırlama” ile olacaktı. Nedir Büyük Sıfırlama? İkinci Dünya Savaşı'ndan hemen sonra başlayan ve artık beklentileri karşılamayan küresel düzenin lağvedilerek yeni bir küresel düzenin oluşturulması. “Büyük Sıfırlama” projesi, Dünya Ekonomik Formu'nun resmi web sitesinde “daha adil, sürdürülebilir ve dayanıklı bir gelecek için ekonomik ve sosyal sistemimizin temellerini ortaklaşa ve acilen inşa etme taahhüdüdür.” diye tarif ediliyordu.
 
Dünya Ekonomik formu başkanı Klaus Schwab, "Sadece bir gezegenimiz var ve Covid-19 iklim değişikliğinin geldiği boyutu gösterdi. Birçok küresel değişiklik karşısında daha dayanıklı daha eşit kapsayıcı ve sürdürülebilir ekonomiler ve toplumlar inşa etmeliyiz. Artık
 
büyük sıfırlama zamanı geldi. Büyük sıfırlama çok daha adil, güçlü bir gelecek için yeni sosyal sistemi inşa edeceğiz” diyordu. Schwab, pandemiyi dünyamızı yeniden şekillendirmek, dünyayı sıfırlamak için ender bir fırsat olarak değerlendiriyordu.
 
Büyük Sıfırlama ile vergiler daha adil ve eşit mi olacak, mali politikalar nasıl şekillenecek, büyük patronlar tarafından dillendirilen şirket sosyalizmine mi geçilecek,...? Büyük sıfırlama, ekonomik resetleme yeni para düzeni anlamına gelmektedir. Parasal düzende bir restleme yapılacak demektir. IMF Başkanı The Great Reseti"daha yeşil daha akıllı daha adil bir dünya için bir resetleme" diye tanımlıyordu.
 
Dünya Ekonomik Formunun hayatımıza soktuğu kavram "Büyük Sıfırlama" ile Dünya tıpkı bir makine bir bilgisayar gibi yeniden kapanıp açılacak. Ve açıldığı zaman her şey yeniden başlayacak. Tabi yeni dünya düzeni planına göre.
 
2021 Davos Zirvesi'nin de konusu Büyük Sıfırlama olacak. Dünya siyasi liderlerini, iş dünyasını ve sivil toplum kuruluşlarını bir araya getiren Dünya Ekonomik Forumu'nun 2021'de yapılacak olan yıllık toplantısının amacı, küreselcilerin dünya insanlarına dayatmak istedikleri yeni küresel sistemin tanıtımını yapmak…
 
Asıl konu Büyük Sıfırlamayı kim yapacak ve sonrasında kimin planları yürürlüğe konulacak! Dünyanın ve insanlığın geleceği burada belirlenecek; Ocak 2021 DAVOS.
 
BİLGİ GÜÇTÜR. Aydınlık Türkiye için ATA-TÜRK'ün evlatları olarak okuyalım.
 
Op.Dr.Ali DULUM
 
KBB Uzmanı, Baş ve Boyun Cerrahisi
 
Kitap Öneri:Ramazan KURTOĞLU, TÜRKİYE EKONOMİSİ(1838-2010)
Okunma 13901 kez Son Düzenlenme Cuma, 23 Ekim 2020 19:39
Ali Dulum

DAĞARCIK

Gazeteler