head
2183026 810x458 75f08
Çarşamba, 24 Nisan 2024

 

Dünyaya açılan pencere, 178 ülkeden insanların yaşadığı dünya kenti Alanya da ulaşım rezaleti yaşanıyor...


Alanya Güneşi Gazetesi olarak soruyoruz?
Daha modern ulaşım sistemi olan raylı sistemin de Alanya da olması gerekirken ; ve yenilenen modern ve ferah ulaşım araçları olan halk otobüsleri ile sağlıklı bir ulaşım sağlanmaya başlamışken; 30 yıl önce kullanılan eski tip ve sağlıksız ; penceresiz ve daracık minibüslerin şehir içinde ulaşıma sokulması hangi aklın eseridir?
Minibüsçüler Odası Başkanına soruyoruz?
Siz, esnafınızın ve halkın düşmanı mısınız?
Siz Alanya 'ya ve turizme kötülük yaptığınızın farkında mısınız?
Bilmiyorsanız bu işleri bırakın o makamı...

ALANYA GÜNEŞİ, MİNİBÜSÇÜLER ODASINI 20 YIL YÖNETEN EFSANE BAŞKAN DOĞAN BACAK'A SORDU...
Geçmiş yıllarda dolmuşçu terörü yaşayan Alanya, adını Kuş yuvası denilen alanda dolmuşçuların tecavüzü sonucu öldürülen Hollandalılar ile dünya basınında talihsiz bir şekilde duyurmuş ve Hollandalılar yıllarca Alanya'ya gelmemişti.
İşte bu dönemde şehir içindeki karmaşaya son vermek için göreve talip olan Efsane Başkan Doğan Bacak; ekibi ile bu görevi devir aldı ve dolmuşçu karmaşası da sona erdi.
Bu köylerde kullanılan dolmuşların şehir merkezinde ulaşıma sokulmasının yanlışlığını kendisine sorduk.

DOĞAN BACAK 2 03260


DOĞAN BACAK; " Bu sektörde bir ömür harcadık. Alanya halkına hizmet aşkımızı herkes biliyor. Bizler görevde olduğumuz 20 yıl boyunca hem esnafımızın hakkını koruduk hem de Alanya halkına ve şehrimize gelen misafirlerimize modern araçlarla ulaşım sağlamak için esnaflarımızla çalıştık, araçlarımızı günün şartlarına uygun olarak modernleştirdik. Buradan UKOME yetkililerini de uyarmak isterim. Alanya Halk otobüslerinin çalıştığı güzergahta aynı hat üzerine ikinci bir toplu taşıma araçları hattı verilemez ve bu araçlar buralarda kullanılamaz. Bu karar ateşe benzin dökmektir ve çok yanlış karardır. 20 yıl önceden kalan bu H plakaların 12 tanesi köy dolmuşudur. Bunlar sabah köyden gelip akşamda yolcularını alıp köye gidecek şekilde çalışabilirler.
Diğer 6 adet Tahditli H plaka araç sahiplerinin de hakkının yenmemesi için; onlara şehir içinde ortak kullanacakları bir adet modern halk otobüsü verilmeli ve adalet yerini bulmalıdır. Bu eski tip araçları ulaşıma sokanlar suç işlemektedir. Sayın Valimizi, Kaymakamımızı ve Büyükşehir Belediye Başkanımızı göreve çağırıyorum" diyerek yapılan yanlışa dikkat çekti.

 

 

 

 

HABER: İbrahim AKDAĞ

Gazeteler