head

2183026 810x458 75f08
Pazar, 08 Eylül 2024

 

 

 

ALTSO-Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nda bugün, Baygenç Yayıncılık tarafından "Özbekistan’ın Lider Kadınları" adlı antolojinin tanıtımı ve müzik şöleni gerçekleştirildi...

ÖZBEKİSTANLI ŞAİRLER 4.ALT İKİ 74030

Özbekistan ve Türkiye arasındaki edebiyat sanat bağlarını güçlendirmek amacıyla Baygenç Yayıncılık tarafından yayınlanan “Özbekistan’ın Lider Kadınları” adlı antolojinin tanıtımı ve müzik şöleni yapıldı.

 

ÖZBEKİSTANLI ŞAİRLER 5ALT ÜÇjpg 16fe5

Bugün , ALTSO-Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen organizasyon Özbekistanlı Yazar Şahide Yusupova ve Özbek yazarların katılımıyla gerçekleştirildi.

 

ÖZBEKİSTANLI ŞAİRLER 22webp eb274


YAZAR VE ŞAİR ARSLAN BAYIR; ‘ÖZBEKİSTAN İLE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ’...

Etkinlikte açılış konuşmasını yapan Yazar ve şair Baygenç Yayıncılık Sahibi Arslan Bayır, “Özbekistan’ın Lider Kadınları isimli antolojinin tanıtımın yaptık.

Üniversite öğrencileri ve öğretmenlerin yayınlamış oldukları makaleleri 380 sayfalık bir  kitap haline getirdik. Bugün 28 Özbek kadın yazar ve şair  Alanya’ya geldi. Özbekistan’dan bu güne kadar 35 kitap yayınladık. Özbekistan ile çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

 


ERAY ERDEM RAMAZAN BAYRAMI MESAJI 2ca2a

 

‘İKİ ÜLKE İLİŞKİLERİ ÜZERİNE GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNDE BULUNDUK’


Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Eray Erdem, “Odamız ev sahipliğinde düzenlenen Özbek - Türk Edebiyatı Üzerine Söyleşi ve Özbekistan’ın Lider Kadınları kitabının tanıtım programına katıldık. Eğitimci Yazar Baygenç Yayıncılık Sahibi Arslan Bayır öncülüğünde, Özbekistanlı Yazar Şahide Yusupova ve Özbek yazarların katılımıyla gerçekleştirilen organizasyonda iki ülke ilişkileri üzerine görüş alışverişinde bulunup, Alanya’mız hakkında bilgiler aktardık. Özbek misafirlerimize ayrıca Alanya’mızın iş fırsatlarını da anlatma fırsatı yakalayıp, Kardeş ve Dost ülke Özbekistan vatandaşlarını yatırım yapmaya davet ettik” ifadelerini kullandı. 

 özbekistanlı yazarlar manşet 2jpg f52b7

 

 

HABER: İbrahim  AKDAĞ

 

 

 

 

 

 

Gazeteler