Alanya'nın tanınmış turizmcisi Mehmet Hacıkadiroğlu 30 Eylül Masum Şehitler Günü ile ilgili bir mesaj yayınlayarak günün önemine dikkat çekti...
Alanya'nın tanınmış ve sevilen turizmcisi Mehmet Hacıkadiroğlu, 30 Eylül’de anılan Masum Şehitler Günü hakkında önemli bilgiler paylaşarak topluma anlamlı bir çağrıda bulundu. Hacıkadiroğlu mesajının başında Alanya'da 9 Ağustos Anafartalar Zaferi'nin kutlanmasına dikkat çekerek, "2016 yılından beri yazarım. 9 Ağustos tarihinde Anafartalar Zaferi’ni kutlarken fedakar Türk ordusunun şehitlerini anmak için Cuma Pazarı’nda un çorbası ve üzüm hoşafı dağıtılsın ki zaferin nasıl kazanıldığını yerlisi, yabancısı anlasın. Bu sene yeni bir belediye başkanı ve meclis üyeleri var diye yazmadım (Not alan olur inşallah)" dedi.
30 EYLÜL TÜRK TARİHİNİ BİLMEMEK...
Daha sonra 30 Eylül'ün önemine dikkat çeken Hacıkadiroğlu, tarihe dair bilinmeyen veya unutulan gerçekleri de gündeme getirdi. Özellikle, Rabova adlı yerin ve burada yaşanan olayların hatırlanmadığına dikkat çekti. Hacıkadiroğlu, "Rabova nedir bilir misiniz? Hayır, 'Rojava' demiyorum, 'Rabova' diyorum. Maşallah! 'Rojava'yı bilmeyeniniz yok; hepinize ezberlettiler! Suriye'de; Derik'ten Afrin'e kadar sınırımızda uzanan 700 km'lik alana 'Rojava' diyorlar; sözüm ona 'Batı Kürdistan!' Öyle propaganda yaptılar ki çoğu kişi sanıyor ki, Rojava Kürtlerin yurdu! Bir de ideolojik temel inşa ediyorlar; 'Kemalizm'den kaçan Kürtler buraya sığındı!’ Bitmez tükenmez PKK yalanlarından biri bu. Neyse soruma döneyim: Rabova nedir? Bilmiyorsunuz değil mi? Yevmüşşüheda desem. Yani, ‘Masum Şehitler Günü’. Hatırlayanınız çıktı mı? Sanmam! Yazayım: Tarih 30 Eylül 1918. Osmanlı, I. Dünya Savaşı'nı kaybetmek üzereydi artık. Alman Mareşal Liman von Sanders komutasındaki Osmanlı Ordusu, Şam'ı boşaltıp Halep'e çekilme kararı aldı. Şam'da binlerce Türk ailesi vardı. Binlerce kadın- çocuk Türk yollara düştü. İnsan acımasızlığının boyutunu nereden bilsinler? Tren, Şam-Rayak demiryolunun geçtiği Rabova boğazında saldırıya uğradı. Boğazın iki yakasını tutmuş ayrılıkçı Araplar silahlarla treni taramaya başladı. Saldırganların gözü öylesine kin doluydu ki, bir tek sağ çocuk bile bırakmadılar. Rabova katliamının olduğu her 30 Eylül günü ‘Masum Şehitler Günü’ olarak anıldı. Zamanla unutuldu gitti! Sonra, ‘Ermeni soykırımı’ sözleri bilinçlere şırınga edildi! Sonra, ‘Rojava direnişi’ lafları bilinçlere şırınga edildi! Bırakınız ‘Masum Şehitler Günü’ anmasını, Rabova kıyımını bile bilen kalmadı. PKK-FETÖ ve liboş düşünce ikliminde yetişen insanımız tarihine düşman kesildi! Türklük, faşistlik oluverdi! Ne mutlu Türküm diyene!" ifadelerini kullandı.
HABER: İbrahim AKDAĞ