head

2183026 810x458 75f08
Çarşamba, 22 Nisan 2026
rek_lam_11_386cd_1aab8.jpg

 

 

 

 

 

 

Beyaz Saray, ABD Başkanı Donald Trump ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu arasında bugün yapılması beklenen görüşme gerçekleşti. İkili görüşmesinin ardından Oval Ofis'te soruları yanıtladı. Netanyahu "Türkiye ile çatışma istemiyoruz" dedi...

ABD Başkanı Trump, İsrail Başbakanı Netanyahu'yu bugün Beyaz Saray'da yeni görev döneminde ikinci kez ağırlıyor.

Beyaz Saray'dan kısa süre önce yapılan açıklamaya göre, bugün Trump'ın programında gözüken ortak basın toplantısının "gerçekleşmeyeceği", onun yerine iki ismin Oval Ofis'te soruları yanıtlayacağı kaydedildi.

 

netanyahu 2 488609631 9774440549317402 6849345854039719593 n 1b456

 
Trump ve Netanyahu görüşmelerinin ardından Oval Ofis'te soruları yanıtladı. Netanyahu yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"TÜRKİYE İLE ÇATIŞMA İSTEMİYORUZ"...

"Türkiye'nin Suriye'yi kullanmasını istemiyoruz, Türkiye ile Suriye'de çatışma yaşamak istemiyoruz. Türkiye ile Suriye'de çatışmayı nasıl önleyebileceğimizi konuştuk. ABD başkanından daha iyi bir orta yol bulucu olamayacağını düşünüyorum. ABD'ye yönelik gümrük vergilerini kaldırıyoruz."

"İRAN BÜYÜK TEHLİKE ALTINDA OLUR"...

ABD Başkanı Trump, "İran'la doğrudan görüşmeye başladık cumartesi devam edeceğiz" dedi. Trump'ın açıklamasında şu ifadeler öne çıktı:

"İsrail'e Türkiye'yle problemleri varsa bunu çözebileceğimi söyledim. İran'la görüşmeler iyi gitmezse İran büyük bir tehlike altında olur. Gazze'de yaşayan Filistinliler farklı bir ülkelere gidebilir. Gazze'de bir özgürlük bölgesi oluşturabiliriz. Rusya'nın Ukrayna'yı sürekli vurmasından memnun değilim."

"ERDOĞAN'LA HARİKA BİR İLİŞKİMİZ VAR"...

"Erdoğan'ı seviyorum, o da beni seviyor. Bu durum medyayı kızdırıyor. Türkiye’yi tebrik ederim. Erdoğan’a dedim ki, '2 bin yıldır kimsenin yapamadığını yaptın, Suriye’nin kontrolünü ele aldın'. Erdoğan gerçekten sağlam ve çok zeki biri. Başkasının başaramadığı şeyi başardı. Netanyahu’ya da İsraillilerin, Türkiye ile yaşanabilecek sorunları çözmek için aklıselimle hareket etmeleri gerektiğini söyledim"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KAYNAK: Ajanslar