head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

Thomas Cook'un iflas açıklamasının ardından, bünyesindeki şirketlerin akıbetlerinin ne olacağı sorusu gündeme geldi...

Avrupa seyahat pazarının ikinci büyük grubu Thomas Cook’un iflasını açıklaması yeni soruları gündeme taşıdı.

Özellikle Türkiye’de merak edilen sorulardan biri de Türkiye spesiyalisti Öger Tours’un durumunun ne olacağı.

Grubun iflas açıklamasının ardından Öger Tours ve Neckermann Reisen de rezervasyonları durdurdu.

Thomas Cook’tan yapılan açıklamada, grubun çoğunluk hissesine sahip olmadığı Aldiana’nın iflastan etkilenmeyeceği ifade edilirken, Almanya’daki şirketleri Thomas Cook GmbH, Thomas Cook Touristik GmbH und Bucher Reisen & Öger Tours GmbH için en son seçeneklerin değerlendirildiği belirtildi.

Açıklamada, "Thomas Cook'un yeniden sermayelendirilmesi görüşmeleri başarısızlıkla sonuçlandı. Bu nedenle Thomas Cook GmbH kayyuma yönetimine devredildi. 23 ve 24 Eylül tarihli seyahatleri garanti edemiyoruz. Seyahat satışlarımız durduruldu'' ifadeleri kullanıldı.

Şirketlerin şu anda son seçenek aşamasında olduğu vurgulanan açıklamada, ''Thomas GmbH, Thomas Cook Touristik GmbH ve Bucher Reisen & Öger Tours GmbH ve diğer muhtemel şirketler için de iflas başvurusu yapmak durumundayız. 23 ve 24 Eylül kalkışlı seyahati olan yolcularımızla, en kısa sürede irtibata geçeceğiz. Lütfen çağrı merkezlerini aramayınız'' ifadelerine yer verildi.

Grubun “son seçeneklerin” sonuç vermemesi halinde 2010 yılında Vural Öger tarafından Thomas Cook’a satılan Öger Tours da diğer şirketlerle birlikte dolaylı olarak iflas etmiş olacak.

Öger Tours'un internet sayfasında yer alan açıklama için tıklayınız: https://www.oeger.de/

ÖGER TOUR UÇAKoger tours tan buyuk antalya atagi h16005 72f20 c6378

 

 İŞTE ÖGER TOURS'UN  O AÇIKLAMASI...

Aktuelle Information

Die Verhandlungen zur geplanten Rekapitalisierung der Thomas Cook Group plc sind gescheitert.
Daher sieht sich die Thomas Cook GmbH gezwungen, auf Notgeschäftsführung umzustellen. Leider können Kunden mit Abreisetermin 23. oder 24. September ihre Reise nicht antreten, da sie weder von Airline noch Hotel als Gast akzeptiert werden. Jeglicher Verkauf von Reisen ist gestoppt.

Wir loten derzeit letzte Optionen aus. Sollten diese scheitern, sehen wir uns gezwungen, für die Thomas Cook GmbH, Thomas Cook Touristik GmbH und Bucher Reisen & Öger Tours GmbH und möglicherweise auch weiterer Gesellschaften Insolvenzantrag zu stellen.

Wir werden Gäste mit Abreisen am 23. und 24. September baldmöglichst kontaktieren. Bitte sehen Sie davon ab, selbst in unseren CallCentern anzurufen.

Der Veranstalter Aldiana ist hiervon nicht betroffen.

Gazeteler