head
2183026 810x458 75f08
Cumartesi, 20 Nisan 2024

 

Seferberlik kararı sonrası Rusya'dan havadan ve karadan kaçış sürüyor. Rusların turizmde en çok tercih ettiği ilçelerden olan Alanya'da yeni bir turist dalgası yaşanıyor. Alanya Belediye Başkanı Adem Yücel bu artışa dikkat çekerek "Kira ve ev fiyatlarında artışlar yaşanabilir" dedi...

kaçış33 d996a

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 21 Eylül 2022  çarşamba günü verdiği kısmi seferberlik emrinden bu yana bu kapsamdaki erkeklerin çoğu ülkeyi terk etti. Moskova'dan tek yönlü uçuşların çoğunda yer kalmadı, kalan koltukları satın alabilmek için ise normal fiyatının on katını ödemeye razı olanlar bile var.

kaçış 3 47dc0

Rusların turizmde en çok tercih ettiği ilçelerden olan Alanya'da yeni bir turist dalgası yaşanıyor. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, yaptığı değerlendirmede ilçede büyük bir hareketlilik yaşandığını belirterek kira ve ev fiyatlarında artış yaşanabileceğini söyledi.

"EV VE KİRA FİYATLARINDA ARTIŞLAR YAŞANABİLİR"...


Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, gelen Rusların özellikle evleri tercih edeceğini belirterek "Rus krizinin Alanya turizmine kısa vadede bir artış söz konusu. Seferberlik ilanıyla birlikte Alanya'yı tercih eden Ruslar, özellikle evleri tercih edecektir. Ev ve kira fiyatlarında da artışlar yaşanabilir. Alanya olarak kışın da nüfus ve turizm olarak yoğun bir dönem yaşayacağız. Alanya'da turizm hala devam ediyor. Yurt dışından gelecek talepler turizm sezonunu uzattı" dedi.

BAŞKANIN EKMEK AÇIKLAMASI 1 548a6

"ALANYA HAK ETTİĞİ DEĞERİ ALABİLMESİ İÇİN İL STATÜSÜNÜ ALMALI"...

Yücel Alanya'nın il olma konusunda çalışmalarının devam ettiğini belirterek "Alanya il olmayı çoktan hak etmiştir. Alanya tarihine baktığımızda Alanya Selçuklular döneminde bir başkent ve vilayettir. Alanya, turizm ve tarım kapasitesi, 2 üniversitesi, Alanya- Gazipaşa Havalimanına yakınlığı, nüfusu ve ticari kapasitesi ve ülke ekonomisine yaptığı katkıyla il olmayı çoktan hak etmiştir. Alanya hak ettiği değeri alabilmesi için il olmalıdır. Yıllardır savunduğum en önemli konu Alanya'nın il olmasıdır" ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

HABER: İbrahim AKDAĞ

Gazeteler