head
2183026 810x458 75f08
Cumartesi, 20 Nisan 2024

 

ALTSO--Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Turizmci Eray Erdem, CNN Türk Televizyonuna turizm ile ilgili açıklamalarda bulundu...

Avrupa’daki enerji krizi turizmin seyrini de değiştiriyor. Özellikle Avrupa pazarını Antalya ve Alanya’ya yöneltti. Sezonu da uzatacak olan bu konuyla ilgili Alanya’nın deneyimli turizmcilerinden ALTSO Başkan Adayı Turizmci Eray Erdem konuyla ilgili CNN Türk’ün sorularını yanıtladı.


YAZ TURİZMİNİ ARATMAYACAK...
Rusya – Ukrayna savaşının çıkması ile Alanya’da turizm karamsar başlamıştı ancak sezon içindeki hareketlilik sezonun verimli geçmesini sağladı. Gözlerin kış sezonuna çevrildiği Alanya’da kış turizminin yaz turizmini aratmayacağı bekleniyor.


‘ALANYA’MIZA BEKLİYORUZ’...
Yıllardır turizmin 12 aya yayılması konusunun gündeme geldiği Akdeniz çanağında bu beklentinin Avrupa’da baş gösteren gaz stoğu krizi ile bu sene gerçeğe dönüşmesi beklenmekte. ALTSO başkan adayı turizmi Eray Erdem bu konuyla ilgili CNN Türk’ün sorusuna şu yanıtını verdi. “Başta Avrupa olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde enerji krizi had safhada, kışın daha artacağı öngörülmekte. Enerji krizi baş gösterince başta emekli ve orta yaş üstünün tercihi Alanya olacak. Avrupalı tatilcileri kış turizmi için Alanya’mıza, Antalya’mıza bekliyoruz. Yaz mevsimindeki ki doluluk kadar olmasa da bu yıl Alanya’da turizm sezonun daha hareketli olacağı değerlendirilmekte” dedi.

 

 

HABER: Sariye KAYATURAN

Gazeteler