head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 25 Nisan 2024

 

Mersin İnternet Gazetecileri Derneği’nin (MEİGDER) ev sahipliğinde Akdeniz Gazeteciler Federasyonu (AGF) Yönetimi’nin katılımıyla düzenlenen ‘Mersin Buluşmaları’nda kadim kent Tarsus’a giden gazeteciler tarih kokan şehre hayran kaldı...

TARSUSDA 1 2f67e

AGF Yönetim Kurulu’nun Mersin’deki ikinci günü, Doraman Otel’de yapılan toplantı ile başladı. AGF Yönetimi, mesleğe ilişkin sorun ve çözümleri masaya yatırdı. Güç birliği içinde neler yapılacağının tartışıldığı toplantının ardından devam eden etkinliğe Mersin Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Daire Başkanı Bedrettin Gündeş de katılarak gazetecilerle bir süre sohbet etti.

 

TARİH KOKAN TARSUS’U GEZDİLER...


Toplantıdan sonra AGF ve MEİGDER yönetiminden oluşan gazeteci heyeti, tarihi ve turistik alanlarıyla öne çıkan Tarsus ilçesine düzenlenen özel gezi programına katıldı. Tarsus’ta öncelikle Hıristiyanlarca kutsal kabul edilen St. Paul Kuyusu ile St. Paul Kilisesi gezilirken ardından Makam-ı Danyal Cami ziyaret edildi. Gazetecilere eşlik eden bir rehber de bu kutsal mekanlarla ilgili olarak bilgiler verdi. Heyet daha sonra Tarsus Şelalesine giderek güzel havanın tadını çıkardı. Burada bol bol hatıra fotoğrafı çeken gazeteciler renkli görüntüler oluşturdu. Tarsus gezisinin ardından otele geri dönen gazeteciler düzenlenen akşam etkinliğinde gönüllerince eğlenme fırsatı buldu.

 TARSUSDA 3 77478

'ETKİNLİKLERİMİZ VERİMLİ GEÇTİ'...


MEİGDER Başkanı A. Vahap Şehitoğlu, Mersin Buluşmalarının ikinci günü ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede; “Isparta, Burdur, Antalya, Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye illerimiz ile 4 ilçemizden Mersin’e gelen meslektaşlarımızla buluşmamız sürüyor. İlk gün Mersin Valimiz Sayın Ali Hamza Pehlivan ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’i ziyaret ettik. Bugün sabah saatlerinde ise AGF Genel Başkanımız Gaye Coşkun ve yönetim kurulu üyelerimizle birlikte istişare toplantısı yaptık” dedi.

Misafir gazetecilerle birlikte daha sonra Tarsus’u gezdiklerini hatırlatan Başkan Şehitoğlu, toplantı ve etkinlerin oldukça verimli geçtiğini sözlerine ekledi.

 TARSUSDA 4 07e1e

AGF HEYETİ MERSİN'E VEDA ETTİ...


Akdeniz Gazeteciler Federasyonu üyeleri 2 gün boyunca Mersin’de bir dizi ziyaret ve etkinlikler gerçekleştirdikten sonra şehre veda etti. Konuk gazetecilerle MEİGDER üyeleri kahvaltıda bir araya geldikten sonra kısa bir konuşma yapan AGF Genel Başkanı Gaye Coşkun, Mersin Buluşmalarının bir başlangıç olduğunu söyledi. Organizasyonda emeği geçenlere teşekkür eden Coşkun, “Bir sonraki programda buluşuncaya dek hoş kalın diyorum. Bu arada diyaloğumuzu hiçbir zaman eksik tutmayalım. Aynı anda ortak ses çıkartabilmenin şu ortamda çok büyük bir önemi var. Sıkıntılarımız çok büyük bununla ilgili mücadelelerimiz devam edecek. İnşallah bu yönde kararlılıkla sektörümüzü daha iyi yerlere getirecek çalışmalara imza atarız. Buraya gelen arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Bu gönüllü çalışma; sosyal sorumluluğun hepsinden önemlisi mesleğimizin geleceğinden duyduğumuz sorumluluğun bir sonucudur. Akdeniz Bölgesi’nin en doğusuyla en batısı bir arada buluştuk. Herkesin emeğine sağlık. Bir sonraki programda görüşmek umuduyla hoşça kalın” diyerek AGF üyesi gazeteci cemiyeti başkanlarına veda etti.

 TARSUSDA 5jpg 782db

ŞEHİTOĞLU’NDAN TEŞEKKÜR...


MEİGDER Başkanı Vahap Şehitoğlu ise toplantı için Mersin’i tercih eden AGF Genel Başkanı Coşkun’a teşekkür ederek, “Kısa bir süre için sizlerle birlikte olduk ama biz anılarımızı sizlerle bütünleştirdik, Arkadaşlarımızla birlikte sizleri görmekten çok mutlu olduk” dedi. Şehitoğlu ayrıca, konuk gazetecilere olan ilgilerinden dolayı Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan’a, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e ve Büyükşehir Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Bedretttin Gündeşe’e teşekkür ederek sözlerini tamamladı. Konuşmaların ardından AGF Yönetim Kurulu Üyeleri, MEİGDER Yönetimiyle vedalaşarak Antalya, Alanya, Hatay, Burdur, Isparta, Osmaniye, İskenderun ve Kahramanmaraş illerine dönüş yaptı.

 

 

 

HABER: Ayten YILMAZ

Gazeteler