head

2183026 810x458 75f08
Pazar, 08 Eylül 2024

 

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde saat 22.14’te, üzerinde 'SMA' yazan bir araç yolu kapattı. Valilik, köprüde bireysel bir eylem olduğunu, emniyetin tedbir amaçlı olarak köprü trafiğini bir süre durdurduğunu bildirdi. Polislerin ikna ettiği araç şoförünün gözaltına alınması sonrası köprü tekrar trafiğe açıldı. Ayrıca, olayın detayları da ortaya çıktı...

Köprüdeki olaya çok sayıda polis ekibi müdahale ederken, araçların köprüye girişine bir süre izin verilmedi. Köprü girişlerinde yoğun araç kuyrukları oluştu.

VALİLİK: BİREYSEL EYLEM

İstanbul Valiliği, köprüde bireysel bir eylem olduğunu, emniyetin tedbir amaçlı olarak köprü trafiğini durdurduğunu bildirdi.

İÇİŞLERİ BAKANI: ŞAHIS TESLİM ALINDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, köprüde yaşananlarla ilgili açıklama yaptı. Yerlikaya, sosyal medya X hesabından paylaştığı mesajda şunları belirtti:

* "15 Temmuz Şehitler Köprüsünde, üzerinde SMA yazan bir aracın saat 22.14’te yolu kapatması nedeniyle köprü trafiği çift yönlü olarak trafiğe kapatılmıştır.

* Aracı kullanan R. C. Ç. adlı şahsın 1,5 yıldır bipolar tedavisi gördüğü tespit edilmiştir. Emniyet görevlilerimiz şahısla müzakere etmiş ve şahıs ikna edilip teslim alınmıştır."

Yaşananların ardından bir süre sonra köprü tekrar trafiğe açıldı.

OLAYIN DETAYLARI ORTAYA ÇIKTI

Köprüde yaşananların detaylarına ulaşıldı. Alınan bilgiye göre, köprüde duran aracı fark eden polis ekipleri, otomobilin yanına gittiklerinde sürücü koltuğunda oturan kişinin elinde kırmızı kablolu bir pim olduğunu gördü.

Durumu polis merkezine bildiren ekipler, tedbir amacıyla 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü trafiğe kapattı. Bu sırada olay yerine Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri, takviye kuvvet ve müzakereci polisler sevk edildi.

 

448328891 1004553384602775 6399888693294615505 n 97d64

Araçtaki R.C.Ç'nin, teslim olması için görüşen müzakereci ekiplere, devletin SMA hastalarına yardım etmesi için böyle bir eyleme başvurduğunu ve bir devlet büyüğü ile görüşmek istediğini söylediği belirtildi.

Yaklaşık 1 saat süren görüşmelerin ardından şüphelinin polis ekiplerince teslim alındığı kaydedildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KAYNAK: Ajanslar

 

 

 

 

 

 

Gazeteler