head

2183026 810x458 75f08
Pazar, 08 Eylül 2024

 

 

5. Gazipaşa Toroslar Günnercik Yayla Şenliği ilk gününde renkli anlara sahne oldu...

Gazipaşa Belediyesi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen Gazipaşa Günnercik Yayla Şenliği, 19 Temmuz Cuma günü başladı.

 

5.GÜNNERCİK ŞENLİĞİ 2 79ace

Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın Yörük ve yayla kültürünü yaşatmak ve tanıtmak için düzenlediği 5. Toroslar Günnercik Yayla Şenliği’nde Cumartesi ve Pazar günü de devam edecek olan etkinlikler, Gazipaşa, Alanya, Anamur ve bölge halkının katılımıyla dolup taşıyor.

 

19-21 Temmuz tarihleri arasında Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Gazipaşa Belediyesi tarafından organize edilen 5’inci Gazipaşa Toroslar Günnercik Yayla Şenliği, yerel müzisyenler ve ünlü sanatçı Erkal Sonel’in katılımıyla ilk gününü büyük bir coşkuyla geride bıraktı.

 

Günnercik Yaylası’nın eşsiz güzel manzarasında, doğayla iç içe, ferah bir havada gerçekleşen şenlikte, Gazipaşalılar hem eğlenme ve dinlenme hem de dayanışma ve kaynaşma fırsatı buldu.

Vatandaşların gönüllerince eğlendiği şenliğe; Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ramazan Demir, Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekilleri Aliye Coşar, Aykut Kaya ve Cavit Arı, Gazipaşa İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Akif Çolak, CHP Gazipaşa İlçe Başkanı Fahri Oğuz, CHP Alanya İlçe Başkanı Bülent Kandemir, CHP Gazipaşa Kadın Kolları Başkanı Saniye Güven ve on binlerce vatandaş katıldı.

Mobil telefon istasyonlarının kurulduğu şenlik alanında vatandaşlar rahatlıkla iletişim kurabildi.

5.GÜNNERCİK ŞENLİĞİ 3 f84ba

ŞENLİK İLK GÜNÜNDE BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI...

 

Torosların zirvesinde düzenlenen Günnercik yayla şenliği, ilk gününde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Gazipaşa Belediyesi Halk oyunları grubunun hazırlamış olduğu yöresel ve geleneksel folklor oyunları, Günnercik Yayla şenliğine katılan davetliler tarafından büyük beğeni toplarken, çocuk oyun grupları ve animasyon gösterileri yaylaya gelen çocukları doyasıya eğlendirdi.

5.GÜNNERCİK ŞENLİĞİ 5 96ca8

Gazipaşa'ya 55 kilometre mesafedeki 1800 rakımlı Günnercik Yaylası'nda düzenlenen şenlik, deve kervanı eşliğinde gerçekleştirilen Yörük göçüyle devam etti. Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz ve beraberindeki protokol üyeleri Yörük göçüne deve sırtında katılarak halkı selamladı. Yörük Göçünün ardından yapılan beş kişinin yarıştığı Günnercik Yayla Ağası seçimini ise dördüncü kez İş insanı Durmuş Özgen kazanarak altın kemerin sahibi oldu.

 

ERKAL SONEL GÜNNERCİK’İ COŞTURDU...

Gün boyu renkli etkinliklerin yer aldığı şenliğin ilk akşamında müzisyen Emre Yıldırım’ın muhteşem sahne performansının ardından Erkal Sonel sahneye çıktı. Ankara yöresinin sevilen sesi Erkal Sonel birbirinden güzel şarkılarıyla katılımcıları coşturdu. Coşkulu geçen konser programının ardından şenlik ateşi yakıldı. Misafirler ateş başında düzenlenen müzik dinletisi ile doyasıya eğlendi.

 

5. Gazipaşa Toroslar Yayla Şenliği’nin ilk gününde misafirlerin büyük çoğunluğu Gazipaşa Belediyesi’nin kurduğu Günnercik Gökyüzü Evleri Çadır ketinde konakladı.

BAŞKAN YILMAZ: “YAYLALARIMIZA, DOĞAMIZA, KÜLTÜRÜMÜZE SAHİP ÇIKIYORUZ.”...

Göreve başladığı ilk günden beri kültür ve sanatta büyük atılımlar gerçekleştiren Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, programın açılış konuşmasında yayla ve yörük kültürünün önemine değindi. Herkese iyi eğlenceler diledi. Başkan Yılmaz; “Toros Dağları'nın huzur veren yamaçlarında, doğanın kucağında bir inci gibi parlayan yaylalarımız, bizim için çok önemlidir. Yayla kültürü, insanların doğayla, geleneklerimizle ve birbirleriyle olan bağlarını güçlendiren bir yaşam biçimidir. Gençlerimizin ve çocuklarımızın bu atmosferi yaşamalarını, kültürümüzü tanımalarını ve yaşatmalarını istiyoruz. Bu akşamki muhteşem katılıma bakarsak gençlerimiz de kültürümüze oldukça sahip çıkıyor. Geleceğimizin teminatı tüm evlatlarımıza katılımları için ayrıca teşekkür ediyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Yörük’lüğün tanımını “Yürüyen Türkler” olarak ifade etmiştir. Bizler de her zaman Ata’mızın izinde, doğru ve düzgün bir şekilde emin adımlarla yürüyoruz. Yaylalarımıza, doğamıza, kültürümüze sahip çıkıyoruz. Gazi Paşa’mızın ismini alan kentimizde, sizlerin desteğiyle projelerimizi gerçekleştirmeye, hep daha ileri bakmaya ve çok çalışmaya devam edeceğiz.” dedi. Öte yandan, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Bahar'ın, elim bir kaza sonucu hayatını kaybettiği haberi büyük üzüntü yarattı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Başkan Yılmaz, " ATSO Başkanımız Ali Bahar’ın vefatını şenlik alanına gelirken yolda öğrendik. Şenliği bir ara iptal etme konusunu da düşündük fakat vatandaşlarımız buraya gelmiş ve bütün stantları yerleştirmişti. Bu yüzden şenliği iptal etmemiz mümkün olmadı. Sayın Başkanımıza Allah’tan rahmet, sevenlerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum" dedi.

 

 

 

HABER: Halime  Yağmur  AKDAĞ

 

Gazeteler