head

2183026 810x458 75f08
Çarşamba, 23 Ekim 2024

 

Türk Hava Yolları'nın (THY) TK24 sefer sayılı İstanbul-Taipei uçuşunda, uçak inişine 2 saat kala türbülansa girdi. Olayda 4 yolcu ve 2 kabin görevlisi yaralandı...

 

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, dün gece İstanbul’dan kalkış yapan uçağın Tayvan’ın başkenti Taipei’ye inişine 2 saat kala olumsuz hava koşulları nedeniyle türbülansa maruz kaldığını bildirdi.

"YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ"...

Üstün, "Uçağımız Taipei Songshan Havalimanı’na sorunsuz şekilde iniş yapmış, 4 yolcu ve 2 kabin ekibi hafif şekilde yaralanmıştır. Sağlık ekipleri uçağı karşılamış ve yapılan ilk müdahalede ciddi bir bulguya rastlanmamıştır. İki yolcumuz talepleri üzerine hastaneye sevk edilmiştir. Türk Hava Yolları olarak uçuş ve yolcu güvenliğini her zaman ön planda tutuyoruz ve yaşanan olay nedeniyle büyük üzüntü duymaktayız. Yolcularımızın ve ekibimizin sağlık durumu yakından takip edilmektedir," ifadelerini kullandı.

Uçakta, 214 yolcu ve 17 kişilik uçuş ekibi bulunuyordu. Türbülansın ardından, sağlık ekipleri uçağı karşılayarak yaralılara müdahalede bulundu. THY, yaralıların durumunun iyi olduğunu ve tüm yolcuların sağlık durumlarının yakından izlendiğini belirtti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KAYNAK: Ajanslar

 

Gazeteler