head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 26 Nisan 2024

ALANYA BELEDİYESİ KASIM AYI MECLİS TOPLANTISI SICAK GEÇTİ...

GES Projesi’nin ikinci etabının tamamlanması ve asfalt çalışmalarının sürdürülebilmesi adına İller Bankası ve özel bankalardan toplam 25 milyon TL’lik kredi çekilmesini ön gören madde ise mecliste sıcak dakikaların yaşanmasına neden oldu. İlgili gündem maddesine İyi Parti’li meclis üyelerinden ret kararı gelirken, CHP’liler de çekimser kaldı.

 

‘ASFALT YERİNE YENİ BİNA TERCİH ETTİNİZ’
İyi Parti Grup Sözcüsü Hacı Mevlüt Zavlak, konuya ilişkin yaptığı açıklamada ret kararlarının sebeplerini aktardı ve “Bu para eğer Güneş Enerji Sistemi (GES) için kullanılacaksa biz onay veririz. Fakat onun dışında üretimden uzak, yalnızca tüketim odaklı konularda kredi kullanılmasına ve borçlanılmasına karşıyız. Bizim gözümüzde üretim başka, tüketim başkadır” dedi. Zavlak’ın çıkışı üzerine “Asfalt yatırımının tüketim olduğunu mu düşünüyorsunuz?” sorusunu yönelten Başkan Yücel’e cevap veren Zavlak, Alanya Belediyesi’nin yapımı hala tamamlanamayan yeni hizmet binasına dikkat çekti ve “Öncelik sıralamasından bahsediyoruz. Örneğin Alanya’da belde belediyeleri ve çok sayıda kullanılabilecek bina dururken yeni bir belediye hizmet binası yapmak yerine asfalt yapılabilirdi. Fakat siz yeni binayı tercih ettiniz. Belediye binası daha sonra da yapılabilirdi. Dolayısıyla bizler asfalt için kredi çekilerek borçlanılmasına karşıyız. Borçlanmak yerine öncelik sıralaması yapmanızı öneriyoruz” dedi.

VATANDAŞDAN İYİ PARTİLİ MECLİS ÜYELERİNE TAM DESTEK...

Sokakta ki vatandaşa İyi Parti'nin tavrını sorduk.Vatandaşların Çoğu Alanya İyi Parti Meclis üyelerinin  KREDİ konusunda ki tavrını çok doğru bulduklarını ve desteklediklerini , gazetemiz aracılığı ile de tebrik ettiklerini söylediler.

Bir çok vatandaş "Bravo  Alanya İyi Parti meclis üyelerine"diyerek  konuşurken alkışladılar.

 

HABER: İbrahim AKDAĞ

Gazeteler