head
2183026 810x458 75f08
Salı, 23 Nisan 2024

Ak Parti'li eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından,Alanya Belediyesinin Gelir kaynaklarından olan Ana Caddeler'in gelirlerinin Antalya Büyükşehir Belediyesi envanterine katılması; Alanya da  büyük tartışmalara ve yönetim-yetki  karmaşasına sebep olmuştu...

CADDESİimages 9 87cbf

ALANYA'NIN CADDELERİNİN YÖNETİMİ  VE GELİRLERİ ESKİSİ GİBİ ARTIK ALANYA BELEDİYESİNDE...

31 Mart 2019 seçimlerinden önce Gazetemizin de sorusu üzerine, ""Seçildiğim takdirde Alanya Belediyesinin caddelerinin yönetimini yine Alanya Belediyesine devredeceğim,Çünkü ilçeler yerinde yönetim ile yönetilmelidir.."diyen CHP Antalya Büyükşehir Belediye başkanı Muhittin Böcek,Bugün kü Meclis toplantısında sözünü tuttu ve karar oy birliği ile oylanarak,Alanya Belediyesinden alınan Ana caddeler tekrar Alanya Belediyesine devredildi...

ana caddeler alanya belediyesi nin f6de4 3d4b3

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi ilçelerin yerinden yönetilmesi gerektiğini ve yasal olarak devir yapılabilecek hizmetleri devredeceklerini açıklamıştı.

Ekim meclisinde görüşülen gündem maddesinde Alanya’nın caddelerinin ilçe belediyesine devredilmesi konusunun ilgili komisyona gönderilmesi kabul edilmişti.

KASIM 2019 TOPLANTISINDA KARAR OY BİRLİĞİ İLE GEÇTİ...

Komisyondan oy birliği ile geçen karar Kasım ayı meclis toplantısında gündeme geldi...

--Tüm kentsel donanım,

--Bakım onarım,

--Kazaların tazminat talebi,

--Temizlik sorumlulukları da Alanya Belediyesi'ne devredildi.

İlan reklam bütçesi ise 2019 yılında Antalya Büyükşehir tarafından alınacak, 2020 itibari ile Alanya Belediyesi'ne geçecek.

Buna göre;

--Atatürk Bulvarı,

--Ahmet Tokuş Bulvarı,

--25 Metrelik Yol,

Konaklı ve Mahmutlar Mahallesi’ndeki yollar Alanya Belediyesi’ne devredilecek.

ALANYA BELEDİYESİNİN  DEV BÜTÇESİNE DE  ONAY VERİLDİ...

 Alanya Belediyesi’nin 485 milyon TL’lik 2020 yılı bütçesi de Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oybirliği ile kabul edildi.

 Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısına; Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, MHP’li meclis üyeleri Adem Er ve Ali Şahin, CHP’li Erkan Demirci, İyi Parti’den Hasan Can Kamburoğlu, Ak Parti’den Mehmet Ali Kiriş ve Alper Birer de katıldı.

ADEMİN SEÇİM SLOGANIimages 9 29bb1

Bulvar ve ana caddelerin devrini değerlendiren Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Karayolları uhdesinde olan çevreyolu üzerinde, bakım ve peyzajını Alanya Belediyesi’nin yaptığı; Okurcalar ile Demirtaş arasındaki yolların ilan reklam tahsilatını da 2020 Ocak ayı başından itibaren Alanya Belediyesi tahsil edecek. Bu kararlar Alanya’mıza vede Alanya halkımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

 

HABER: İbrahim AKDAĞ

 

Gazeteler