head
2183026 810x458 75f08
Çarşamba, 24 Nisan 2024

Almanya'nın ARD Televizyonunda yayınlanan  bir belgeselde, ‘Atatürk’ün Almanya’dan satın alınan zehirli gazı Dersim’de Alevilere karşı kullandığı ve “Atatürk'ün Nazi Almanya’sıyla birlikte çalıştığı” iddialarına ülkemizin her biriminden tepkiler devam ediyor.

Atatürkçü Düşünce Derneği Genel merkezi,dün ülkedeki tüm şubelerine ve basına bir kınama mesajı göndermişti.Bugün de Atatürkçü Düşünce derneği Alanya Şubesi,Zuhal Sirkeli başkanlığında Atatürk Anıtı önünde basın açıklamsı ile bu belgesele ve Almanya ya sert tepki gösterdi.

Başkan Zuhal Sirkeli yaptığı basın açıklamasında: "Almanya’nın Devlet Televizyonu ARD nin yayınladığı bir belgeselde, ‘Atatürk’ün Almanya’dan satın alınan zehirli gazı Dersim’de Alevilere karşı kullandığı ve “Atatürk'ün Nazi Almanya’sıyla birlikte çalıştığı” iddiaları asılsız, utanç verici iftiralardır. Atatürk'ün iddia edildiği gibi böyle bir isteği olsaydı onda diğer illerde yaşayan diğer Alevileri de öldürme gücü yok muydu? Neden her iki Alevi'den birinin evinde Atatürk posteri var? Neden her cemevinde Atatürk'ün posteri var." Atatürk ve Alevi vatandaşlarımızı karşı karşıya getirmeye çalışan çirkin bir provakasyondur.

ARD Televizyonu'nun devlet televizyonu olması da bu konuyu çok daha ciddi boyutlara taşımaktadır.

Almanya’da belli bir kesimin insanlık suçuna başka ülkeleri de ortak etme, böylelikle yapılanları normalmiş gibi göstermeye çalıştığı gözleniyor. Bu çerçevede utanmazca Türkiye’nin kuruluş yıllarını ve Atatürk’ü hedef aldıklarını görüyoruz. Atatürk’e dil uzatmak bütün Türk halkına dil uzatmaktır.

Dersim olaylarında gaz kullanıldığına dair bir belge, rapor yoktur. ARD Televizyonunun uydurmasıdır. Bugüne

kadar böyle bir iddia yokken bugün ortaya atılması üzerinde düşünülmelidir. Bu sözde belgeyi (!) Almanya’ya servis edenler de iddiayı ortaya atanlar kadar onursuzdur. Bunlar biliyorlar ki Ortadoğu’da tek laik ve ulus devlet olan Türkiye’nin Atatürk ile bağları koparılabilirse, bir şekilde bulunduğu bölgenin de kontrolü denetimleri altına alınmış olacaktır

“Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” diyerek Cumhuriyet’i ilan eden, her seferinde seçilerek Cumhurbaşkanlığı makamına oturan Atatürk ile parlamentoyu feshederek, führerliğini ilan ederek dünyayı kana bulayan faşist dikdatör Adolf Hitler’in isimlerinin aynı cümlede kullanılması dahi büyük bir saygısızlıktır bu kabul edilemez.

Atatürk, insanlık tarihinin gelmiş geçmiş en büyük liderlerinden birisidir. Bu dünya Atatürk’ü de tanıyor faşist Hitler’i de tanıyor. İnsanlık düşmanı vahşi lider çıkaran Almanya, bunun verdiği aşağılık kompleksiyle utançtan kurtulmak için Atatürk’e, dolayısıyla Türkiye’ye ve Türk milletine saldırıyor, iftira ediyor.

Atatürkçü Düşünce Derneği Alanya Şubesi yönetim kurulu olarak Alman Televizyonunun çirkin benzetme ve

provokasyonunu şiddetle kınıyoruz. Derhal Türk milletinden ve Atatürk’ün manevi şahsından özür dilemelidirler.

ULU ÖNDERİMİZ GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN YOLUNDA, İLKE VE DEVRİMLERİNİN BEKÇİSİYİZ. YAŞASIN ATATÜRK ,YAŞASIN KEMALİZM." dedi.

ADD 3 77011175 471478700170417 780834761038888960 n 7605c

Basın açıklamasına ,31 Mart 2019 Yerel seçimlerinde Alanya dan bağımsız Belediye Başkan Adayı olan Rus asıllı Anastasia Petrova Çetinkaya'da destek verdi.

ADD 2 78698679 449997212376744 1732496739560062976 n d3282

 

HABER: Uğur AKDAĞ

Gazeteler