head
2183026 810x458 75f08
Cumartesi, 20 Nisan 2024


ALKÜ--Rektörü Prof. Dr. Kalan, Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, uzun uğraşlar sonucu Cikcilli kampüsüne isminin verilmesine ikna olduğunu açıkladı...

Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Cikcilli Kampüsü’nün tahsis işlemlerinin şubat sonunda tamamlanacağını açıklayan ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, "Ön izinleri alınmış olan Cikcilli yerleşkesi için son derece önemli adımlar attık. Şubat sonu, mart başı gibi Cikcilli kampüsünün tahsisi ALKÜ’ye tanımlanmış olacak. Ana kampus olarak orası planlanmaktadır" dedi.

 

rektor kalan dan yeni yil mesaji h394220 2cd7d 04aa1

ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan

 

‘100 YIL SONRAYI DA KURTARACAĞIZ’...

Cikcilli yerleşkesinin bulunduğu alanın 826 dönümlük kısmını kullanacaklarını söyleyen Rektör Kalan, "Geri kalan kısmını ne yazık ki bırakacağız. Ne yazık ki diyorum çünkü son derece engebeli bir arazi. Ciddi bir yatırım bütçesi gerektiriyor. Cikcilli yerleşkesi, malumunuz hem mevcut çevre olarak, hem Mersin - Antalya arasındaki çevreyolunun arasında. Dolayısıyla ulaşım anlamında muazzam bir konuma sahip. Cikcilli yerleşkesi ile ilgili birtakım görüşmelerimiz oldu. Bu görüşmelerimiz neticesinde yerleşkenin adının Mevlüt Çavuşoğlu Yerleşkesi olarak teşhir edilmesi noktasında bakan beyi zorlayarak ikna ettik. İnşallah sizlerin, Alanya’mızın, bakanımızın desteği ile en kısa sürede yerleşkemizin inşaatına başlayacağız, tahsisler tamamlanır tamamlanmaz. Planlama ise şu şekilde olacak; çok güzel bir yeşil alan. Ormana ait bir arazi. Biz burayı kiralıyoruz. Yıllık bir bedelle dönümü bin liradan olmakla birlikte; 826 dönüm. Yani; 826 bin lira bir yıllık ödemesi var. Planlama bir yay şeklinde. Altında, alt yapının rahatlıkla çekilebileceği, değiştirilebileceği, düzenlenebileceği bir galeri sistemi olacak. Klasiktir; belediyeler alt yapıyı çok sevmezler. Çünkü, göstermez kendisini. Biz de istiyoruz ki, baştan bunu yapalım. 100 yıl sonrasını da kurtarmış olalım. Her seferinde eşelenmesin, bir kerede galeri sistemi yapalım. Bütün alt yapıyı oradan geçirelim. Artık gelişen teknolojide o galerinin içinden değişiklikler yapılsın" diye konuştu.
Cikcilli yerleşkesi içerisinde nelerin yer alacağından da söz eden Kalan, "Güzel, muazzam bir yeşil alan, herhangi bir düzenlemeye neredeyse gerek kalmayacak bir şekilde planlanmış bir kampüs, sağlık birimleri olacak, tıp fakültesi, diş hekimliği, oradan ara bir kapı ile kampüse geçiş olacak. Dolayısıyla Alanya halkının sadece Alanya’dan bahsetmiyorum. İnsanların, hastaların, rahatlıkla ulaşabilecekleri, tedavilerini yapabilecekleri bir ön kampüs şeklinde, sağlık kampüsü şeklinde planladık. Orta kısımda kongre merkezi, ALKÜ tiyatrosu, sosyal donanımları ile birlikte muazzam bir yer haline gelecek" şeklinde konuştu.

Gazeteler