head
2183026 810x458 75f08
Çarşamba, 24 Nisan 2024

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, korona virüs salgınıyla mücadelede atılacak adımlar için olağanüstü toplanan Belediye Meclisi’nde, Temizlik İşleri ve Sosyal Yardım İşleri müdürlükleri bütçesini arttırma ve bu mücadele kullanılması için yasal limitte borçlanma yetkisi alırken “On binlerce kişiye yardım edebilmek için dinamik bir yapı oluşturduk” dedi...

Muratpaşa Belediye Meclisi, korona virüs salgınıyla mücadele gündemiyle olağanüstü toplandı. Toplantı öncesi Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu dezenfekte edildi. Üyeler, normal oturma düzeninde değil izleyici koltuklarında aralıklarla oturdu. Meclise, Belediye Başkanı Ümit Uysal başkanlık etti.

108 NOKTA DEZENFEKTE EDİLDİ...

Mecliste Divan Katip üyesi Zühtü Şahin, Muratpaşa Belediyesi’nin ilk günden itibaren yaptığı ve yapmayı planladığı çalışmaları içeren eylem planını üyelerle paylaşırken Başkan Uysal da korona virüsle mücadelenin iki yönü olduğuna işaret etti. Başkan Uysal, şunları söyledi:

“Birincisi sağlık ve hastaların bakımı. Bu asli olarak hastanelerin görevi. Sokak ilaçlamayı da kapsayan hijyen çalışmaları normal koşullarda başka kurumların görevi. Ama bu olağanüstü durumda doğrudan biz girdik. Acil durum nedeniyle hemen, bir gün içinde, organize olduk. Kamusal alanlara ve kamu kurumlarına girdik. İhtiyaç halinde, hiçbir boşluğa meydan vermeden bu pozisyonumuzu hep sürdüreceğiz. Öncelik, halkımızın en çok kullandığı yerler. Dezenfektasyon çalışmalarımızı Temizlik İşleri Müdürlüğü koordinasyonunda sürdürüyoruz. Tek merkezden yönlendirilen ilaçlama ve dezenfekte çalışmaları için 10 arazözün yer aldığı 74 kişiden oluşan 10 ayrı hijyen ekibi kuruldu. Son bir hafta içinde sağlık kurumlarından emniyet birimlerine 108 noktada ilaçlama ve dezenfekte çalışması gerçekleştirdik.”

 

MURATPAŞA MECLİSİ 21 MART 2020 2 thumbnail MURATPASA MECLİS 2 163d1

‘YAPILANMAMIZI DİNAMİK TUTUYORUZ’...

Muratpaşa Belediyesi olarak virüsle mücadelede on binlerce kişiye yardım edebilmek için dinamik bir yapı oluşturduğunun altını çizen Başkan Uysal, mücadelenin ikinci yönünde ise evde geçirilecek süreye bağlı olarak en alt gelir gurubunun gıda ihtiyacının bulunduğunu söyledi. Başkan Uysal, “Hastalarımızın ve hastalık riski bulunan nüfus diliminin desteklenmesi, en alt gelir gurubunun evde hayatını sürdürebilmesi ayrı birer başlık. Bu kapsamda, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’müzün aşevi, gıda yardımları ve evde bakım hizmetleri alanında çalışmalarını yeniden düzenledik” dedi.

10 GÜNDE 189 EVDE BAKIM...

Evde bakım hizmetini 60 yaş ve üzeri, engelli, kronik hastalığı bulunan, bakıma muhtaç Muratpaşa sakinlerinin her türlü ihtiyacını kapsayacak hale getirildiğini belirten Başkan Uysal, “10 -20 Mart tarihleri arasında Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleriyle, 60 yaş ve üzeri 189 kişiye evde bakım hizmeti verdik. Komşularımız, Turunç Masa’nın 444 80 07 numaralı çağrı merkezinden Belediyemize taleplerini iletebilir” diye konuştu.

1 AMBULANS DAHA ALINIYOR, EKİP ARTTIRILIYOR...

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Evde Bakım Servisi’nin, 2’si ambulans 5 taşıt, 1 doktor ve 6 hemşire olmak üzere 20 kişilik bir ekiple bu çalışmalarını sürdürdüğünü aktaran Başkan Uysal, “1 ambulans daha alıyoruz. Evde Bakım Servisimize 20 kişilik bir ekip daha ekleyerek toplam 40 personelle hizmet vereceğiz” dedi. Başkan Uysal, aşevinin ise 2 taşıma aracı, 1 pick-up ve 4’ü aşçı olmak üzere 18 kişilik ekibe sahip olduğunu aktardı.

TÜM DEPOLAR SOSYAL YARDIM’A...

Ayrıca, korona virüsle mücadele kapsamında kapanan belediye birimlerindeki çalışanların personel havuzunda toplandığını belirten Başkan Uysal, Kreş Müdürlüğü gibi farklı müdürlüklerde bulunan gıda depolarının da Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne devrini gerçekleştirdiklerini belirtti.

MURATPAŞA MECLİSİ 21 MART 2020 3 thumbnail MURATPASA MECLİS 1 d338f

 

KARAR OYBİRLİĞİYLE...

Başkan Uysal’ın değerlendirmelerinin ardından korona virüsüyle mücadele gündemiyle olağanüstü toplanan Belediye Meclisi, Sosyal Yardım İşleri ve Temizlik İşleri Müdürlükleri’ne bütçe aktarımı ile yasal limiti çerçevesinde borçlanma için Belediye Başkanı Ümit Uysal’a yetki verdi. Kararlar, meclisten oy birliğiyle geçti.

 

 

HABER: Uğur AKDAĞ

Gazeteler