head
2183026 810x458 75f08
Çarşamba, 24 Nisan 2024

 

Şanlıurfa'nın Suriye sınırında bulunan Esentepe Hudut Karakolu'na, PKK/YPG'li teröristler tarafından havan saldırısı düzenlendi. Saldırıda bir asker şehit oldu, bir asker ise yaralandı... 

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinin karşısında bulunan, Suriye’nin terör örgütü PKK/YPG kontrolündeki Ayn El Arab bölgesinden, Esentepe Hudut Karakolu’na yönelik havan saldırısı düzenlendi.

şehit 2 7efd2

Teröristlerin saldırısında karakolda görevli Ulaştırma Sözleşmeli Er İsmet Aybek şehit olurken, bir asker ise yaralandı.

Yaralı asker, bölgeden tahliye edilerek, Suruç Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk müdahale sonrası Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

Sınır hattında konuşlu Türk Silahlı Kuvvetleri topçu birlikleri de saldırının yapıldığı bölgedeki terör hedeflerini obüs ve çok namlulu roketatar atışlarıyla ateş altına aldı.

 

12 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ...

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise “Bölgede tespit edilen hedefler derhal ateş altına alınmış, bölgede ilk belirlemelere göre 12 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede operasyonlar devam etmektedir.” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KAYNAK: Ajanslar

Gazeteler