head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak için özel program düzenledi. Covid-19 pandemisi nedeniyle katılımcı sayısı sınırlı tutulan program da; meşale mumlar yakıldı...

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi, aramızdan ayrılışının 82’nci yılında, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak için özel program düzenledi. Muratpaşa Atatürk Kent Meydanı’nda düzenlenen özel programda, gazeteci, yazar ve belgesel yönetmeni Nebil Özgentürk'ün de katılımıyla ‘Sonsuzluğa’ isimli film gösterimi ve Serenad Bağcan’ın Atatürk’ün sevdiği şarkılardan oluşan dinletisi gerçekleştirildi. Programda katılımcıların yaktığı mumlar ve meşaleler geceyi aydınlattı.

ATA SEVGİSİ 2 thumbnail ATA SEVGİSİ ANTALYAYI AYDINLATTI 4 037ea

‘Manastırın Ortasında’...

Covid-19 pandemisi nedeniyle sınırlı sayıda katılımcının ateşleri ölçülerek alana alındığı programa, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve eşi Ümran Uysal evsahipliği yaptı. Programa CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin ,CHP İlçe Başkanı İbrahim Demir Atatürkçü Düşünce Derneği Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş, Muratpaşa Belediye Meclis üyeleri katıldı. Başkan Uysal, Serenad Bağcan, Nebil Özgentürk ve Muratpaşa Belediyesi Kültür Sanat Sorumlusu İlke Türkdoğan’la birlikte Atatürk’ün sevdiği ‘Manastırın Ortasında’ türküsünü seslendirdi.

ATA SEVGİSİ 3 thumbnail ATA SEVGİSİ ANTALYAYI AYDINLATTI 5 5a4b5

‘Bıkmadan, usanmadan anlatacağız’...

Başkan Uysal yaptığı konuşmada; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bıkmadan, usanmadan anıp, yeni kuşaklara anlatacaklarını söyledi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mucizevi zaferle yetinmeyip milletine bir gelecek tarif eden lider olduğunun altını çizen Başkan Uysal; “Milletine muasır medeniyetin üzerine çıkma idealini, ülküsünü bahşetmiş ve bunun gereğini bunun altyapısını ortaya koymuş, cumhuriyeti ilan etmiş ve bu demokrasinin önkoşuludur, demokrasiye geçeceğiz demiştir. İlimi irfanı esas alacağız. İnanç dünyamızı da tertemiz, bütün hurafelerden, etnik ve kültürel ögelerden arınmış bir şekilde yaşayacağız, uygulayacağız, ilimle irfanla barışık şekilde kurgulayacağız demiştir” dedi.

ATA SEVGİSİ 4 thumbnail ATA SEVGİSİ ANTALYAYI AYDINLATTI 6 19eb3

‘Yaşasın Gazi Mustafa Kemal Atatürk’...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; mucizevi askeri zaferi kazanırken gösterdiği ülkemizin bulunduğu coğrafyanın bağlayıcı kadim kaderini reddeden yaklaşımını Türkiye Cumhuriyeti’ni kurarken de gösterdiğini belirten Başkan Uysal şöyle devam etti; “Türkiye Cumhuriyeti’ni gelecekte dünyanın en önemli ülkelerden biri olarak tasavvur etmiş, tasarlamış, kurgulamış ve bunu anlatmaya çalışmış bizlere. Bunun kurumlarını tesis etmiş. Bunun cesur adımlarını atmış. Sıkıntılarını da sağlığında yaşayarak, bedeli ne olursa olsun katlanarak böyle bir modern demokratik laik sosyal hukuk devletinin temel iskeletini omurgasını ortaya koymuş. Hem de nerede? Hala emsal geliştiremeyen Ortadoğu coğrafyasında. Türkiye Cumhuriyeti’ni kurarken de savunmada kalmayı reddediyor, muasır uygarlığı geçeceğiz diyor, geçeceğiz, eninde sonunda geçeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti bir gün mutlaka muasır uygarlık düzeyinin üstüne çıkacak ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyetini yerine getirecek. Yaşasın Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Yaşasın demokratik laik sosyal hukuk devleti: Türkiye Cumhuriyeti.”

ADD Şube Başkanı İbrahim Daş da yaptığı konuşmada, ‘Varlığımızı borçlu olduğumuz, Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, bedenen aramızdan ayrılışının 82’nci yılında sevgi, saygı ve özlemle anıyorum” dedi. 

 

 

 

 

HABER: İbrahim AKDAĞ

Gazeteler