head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 26 Nisan 2024

Yayın hayatına 30 Kasım'da başlayan Olay TV son yayınını yaptı. Kanalın sahibi Cavit Çağlar, "Lisans elimde uygun bir zamanda yeni bir ekiple tekrar başlayabilirim" dedi... 

30 Kasım'da yeniden yayın hayatına başlayan Olay TV kapatıldı. Nevşin Mengü'nün sunduğu Ana Haber Bülteni'nde konuşan Olay TV Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Sarılar "Olay TV'nin bütün yayın hakları, lisansı Cavit Çağlar'da. Cavit bey, 'Bana iktidardan büyük baskı var. Çok ağır baskı altındayım devam edemeyeceğim' dedi. Hüseyin Köksal buraya yeniden yayın hayatına başlaması için bir sermaye koydu ve birlikte yola çıktılar. Hüseyin Bey, Cavit Bey ile ortaklığını sonlandırma kararı aldı. Çünkü bu yayıncılığı daha fazla sürdüremeyeceğimizi anladık.” dedi.  

Nevşin Mengü'nün sunduğu bültende kanalın Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Sarılar, "Zannediyorum habercilik anlayışımızla ve yaptığımız yayınla bir takım mahfileri rahatsız ettik" dedi. 

CAVİT ÇAĞLAR: YENİ BİR EKİPLE TEKRAR BAŞLAYABİLİRİM...

Cavit Çağlar, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, kanalın kapanmasını iş ortağı ile aralarında yaşadığı yayın politikasından kaynaklandığını ifade etti. Merkez sağda siyaset yaptığını hatırlatan işadamı Çağlar, kanalın yayın politikasının HDP yayınlarına ağırlık vermesinden duyduğu rahatsızlığı ortağı ile paylaştığını ancak ortak bir noktada buluşamadıklarını kaydetti.

Çağlar şunları söyledi:

Kanalın lisansı elimde uygun bir zamanda yeni bir ekiple tekrar başlayabilirim. NTV'yi kuran benim.

 

Bursa'da Olay Gazetesi'ni kuran ve 35 yıldır kesintisiz yayın yapan benim. Ben de Olay TV'nin kapanmış olmasından dolayı çok üzgünüm. Yollarımızı ayırdığımız tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum ve başarılar diliyorum.

SOSYAL MEDYA HESAPLARI DEĞİŞTİ...

Kapanan kanalın resmi Twitter hesabının "TVhaberi.com" olarak güncellendiği görüldü.

 

 

KILIÇDAROĞLU: ÜLKEMİZ BU KARANLIĞI HAK ETMİYOR...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Olay TV’nin kapanmasına ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden gösterdiği tepkide siyah ekran paylaşarak şu ifadeleri kullandı:

 

Ülkemiz bu karanlığı hak etmiyor. Aydınlığı mutlaka getireceğiz! #Olaytv

 

 

Gazeteler