head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü dün İzmir için kuvvetli sağanak yağış ve rüzgar uyarısı verirken, öngörülen yağış gece saatlerinde etkili oldu... 

İzmir’de etkili olan sağanak nedeniyle dereler taştı, çok sayıda ev ve iş yerini su basarken, caddeler göle döndü. Trafikteki çok sayıda araç ise sular altında kaldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentte etkili olan sağanak nedeniyle sosyal medya hesabından "Zorunlu olmayanlar lütfen trafiğe çıkmasın” uyarısı yaptı. İzmir Valisi de kamu çalışanlarının yarım gün izinli olduğunu duyurdu.

izmir sele teslim 2 1afde

İzmirliler iki gündür hem depremle hem de sağanak ile mücadele ediyor. Peş peşe yaşanan depremlerin ardından İzmir'i bu kez sağanak vurdu.

Kentte gece saatlerinde başlayan ve sabaha kadar zaman zaman şiddetini artırarak devam eden sağanak, hayatı felç etti.

 

izmir sele teslim 5 1fae9

EV VE İŞYERLERİNİ SU BASTI...

Konak, Balçova, Karabağlar, Karaburun, Bayraklı ve Karşıyaka'da sel nedeniyle ev ve işyerlerini su bastı, yolların su ile dolması sebebiyle trafik akışı sağlanamadı. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından İzmir için sağanak ve fırtına ikazının ardından gece saatlerinde başlayan ve etkisini gittikçe artıran sağanak sonrası dereler taştı, caddeler göle döndü, ev ve iş yerlerini su bastı. Trafikte bulunan çok sayıda araç ise sular altında kaldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, “Kent şu anda afet yaşıyor. Zorunlu olmadıkça evden çıkılmasın” uyarısı yapıldı.

TUNÇ SOYER UYARI YAYINLADI...

Soyer, bir çok noktada taşkınlar meydana geldiğini belirterek, “Çok şiddetli yağmurda Hacı Ahmet, Mehmetçik, Hıfzısıhha, Poligon, Gümüşpala, Yamanlar, Çitlenbik, Doğançay, Yahya derelerinde yer yer taşmalar var. Bu yüzden bazı cadde ve sokaklar olumsuz etkileniyor. Tüm ekiplerimiz görev başında. Zorunlu olmayanlar lütfen trafiğe çıkmasın” dedi.

VALİ: KAMU ÇALIŞANLARI YARIM GÜN İZİNLİ...

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, sosyal medya üzerinden duyuru yaptı ve kamu çalışanlarının yarım gün izinli olacağını duyurdu. Vali’nin yayınladığı açıklama şu şekilde; Değerli İzmirliler, İzmir’e sekiz saatte şubat ayı ortalamasının üzerinde yağış düşmüştür. Bu sebeple birçok altgeçit ve yollar su baskını nedeniyle tıkalıdır. Lütfen mecbur olmayan vatandaşlar sokağa çıkmasınlar. Kamu çalışanları yarım gün idari izinli sayılacaktır.

izmir sele teslim 6 dbcf1

ARAÇLAR SULAR ALTINDA KALDI...

Özellikle Mithatpaşa Caddesi ve Karşıyaka Cemal Gürsel Caddesi'nde bulunan birçok araç sağanak nedeniyle sular altında kaldı. Bazı araçlar çekici vasıtasıyla bulunduğu yerden kaldırılırken, bazı araç sürücüleri ise araçlarının içerisinde çaresizce bekledi. 

 

 

 

 

 

Alanya Güneşi Haber Merkezi 

KAYNAK: Ajanslar

Gazeteler