head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 26 Nisan 2024

Eski İBB-İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bir süredir kanser ve Coronavirüs tedavisi gördüğü hastanede, 76 yaşında hayatını kaybetti.

Coronavirüs'e yakalanan ve uzun süredir hastanede gören Topbaş'ın vefat haberini İBB Meclisi AKP Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu duyurdu. 

Topbaş, üçüncü kez kazandığı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan, kendisine "Kadir Abi" diye de hitap eden Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isteği üzerine, çok sayıda AKP'li belediye başkanı gibi, istifa etmek zorunda kaldı.

16 Kasım tarihinde yeni tip Coronavirüs (Covid-19) nedeniyle hastaneye kaldırılan Topbaş, hastanede geçirdiği sürede durumunun kötüye gitmesi nedeniyle entübe edilmiş, 4 Aralık'ta da yoğun bakıma alınmıştı. Topbaş, 3 Ocak'ta diyaliz makinesine bağlanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde danışmanlığını yapan ve Erdoğan'ın "Kadir Abi" diyerek hitap ettiği Kadir Topbaş, İstanbul'da 3 dönem üst üste belediye başkanlığını kazanan isimdi. 2017'de belediye başkanlığı görevinden istifa etmek zorunda kaldı. Yerine Mevlüt Uysal getirildi.

Kadir Topbaş, yarın (14 Şubat Pazar günü) öğlen namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Fatih Camii Haziresi'ne defnedilecek.

Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılacağı öğrenildi.


Kadir Topbaş için, yarın saat 12.30’da da İBB'nin Saraçhane Yerleşkesi önünde de tören düzenlenecek.

Gazeteler