head
2183026 810x458 75f08
Çarşamba, 24 Nisan 2024
Belarus Büyükelçisi  Victor V. Rybak, Alanya Belarus Fahri konsolosu  Fatih Akın ve Belarus Büyükelçiliği ikinci katibi  Marta Demidova'yı bugün ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’i ziyaret ettiler... 
 
ALTSO 2 1d809
 
Ziyarette ALTSO Kadın Girişimciler Kurulundan Başkan Yardımcısı Anastasia Petrova Çetinkaya ve Mila Grebevshchykova da hazır bulundu.
 
ALTSO Başkanı Mehmet Şahin konuk büyükelçiyi Alanya’mızın lokomotif sektörleri; Turizm, Tarım, Emlak ve İnşaat sektörleri konularında bilgilendirirken,  Belaruslu iş insanlarını da Alanya’mızda yatırım yapmaya davet etti. ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, yaptığı açıklamada, “İki ülke arasında  artarak devam eden ekonomik ve dostane işbirliği çalışmalarına Alanya olarak verebileceğimiz destekler konusunda da görüşlerimizi paylaştık” diye konuştu.
 
ALTSO 3 b47c3
 
“YABANCI DOSTLARIMIZA POZİTİF AYRIMCILIK YAPIYORUZ”...
Şahin konuk büyükelçiye ayrıca Alanya’mızda yaşamayı seçen yerleşik yabancı konuklarımız hakkında da bilgi verdi. Şahin; “Biz Alanya’mızı yaşamak için seçen yabancı ülke vatandaşlarına “Yeni Alanyalılar” diyoruz. Onlarla beraber olmaktan çok mutluyuz. Odamızda 1000’i aşkın yabancı sermayeli şirket var. Onlara da her konuda yardımcı oluyoruz. Hatta onlara pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Bugüne kadar 35 binden fazla yabancı ülke vatandaşı ikamet izni aldı. Bu sayının artması bizleri memnun eder” dedi.
 
ALTSO 4 49669
 
Konuk Büyükelçi Victor V. Rybak da, Türkiye’ye büyük sevgi beslediğini ve Alanya Ticaret ve Sanayi Odası ile işbirliğine hazır olduklarını vurguladı. Bu konuda ALTSO Başkanı Mehmet Şahin ile ilerleyen süreçte de işbirliğine gidecek olmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Rybak; “ Alanya çok güzel bir şehir. ALTSO Başkanımız da çok çalışkan ve işbirliği konularında oldukça yapıcı ve hassas davranıyor. Kendisiyle bugün başlayan dostluğumuzun iki ülke ilişkilerine katkı yapmasını temenni ediyorum” dedi. 
 
 
 
 
 
HABER: Ayten YILMAZ

Gazeteler